Home » National » Ministrul de Interne Petre Tobă a demisionat: „Am fost permanent atacat din considerente politice”. Cioloș a acceptat demisia și va înainta președintelui o propunere pentru MAI până luni

Ministrul de Interne Petre Tobă a demisionat: „Am fost permanent atacat din considerente politice”. Cioloș a acceptat demisia și va înainta președintelui o propunere pentru MAI până luni

Ministrul Afacerilor Interne Petre Tobă a anunțat prin intermediul biroului de presă al ministerului pe care-l conduce că și-a dat demisia după ce procurorii DNA au cerut aviz președintelui petnru începerea urmăririi penale pe numele ministrului în dosarul privind fapte de corupție la DIPI. 

„Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzațiile aduse și sunt la dispoziția organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situații. Menționez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate «secret de stat»”, a declarat Petre Tobă prin biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Demisia acestuia vine după ce procurorii DNA au cerut joi președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale pentru favorizarea infractorului în cazul lui Petre Tobă. Acesta fiind vizat în dosarul privind suspiciuni de corupție la Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI.

Petre Tobă, mesaj către angajații MAI: Am fost permanent atacat din considerente politice

 Petre Tobă, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, a postat pe pagina a Facebook a ministerului pe care l-a condus un mesaj adresat angajaților instituției în care le mulțumește acestora pentru colaborare, susținând și că a fost atacat permanent, din primele zile de mandat, din motive politice.

„Am fost permanent atacat încă din primele zile ale mandatului, dar nu pentru ceea ce am făcut în plan profesional, pentru proiectele inițiate sau activitatea mea ca ministru, ci din alte considerente, de natură politică. Subliniez că nu am făcut politică și nu voi face nici în viitor, nu am urmărit ca funcția de ministru să devină o trambulină pentru a accede în viața politică, ci voi fi dedicat muncii profesionale, voi fi permanent în slujba țării și a cetățeanului, așa cum o fac de peste 26 de ani. În această perioadă am rezistat tentației de a abandona, deoarece am avut permanent alături de mine sprijinul colegilor din ministerul afacerilor interne din toate armele și de aceea, încă o dată, vă mulțumesc. Ca om care a lucrat în acest sistem, știam la momentul învestirii că un an electoral înseamnă un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstrează – în anii 2009 și 2012, MAI a avut câte 5 miniștri. Cu toate acestea mi-am asumat această provocare, iar prin ceea ce am făcut pentru instituție și, în special pentru cetățeni, eu cred că a meritat!”, a scris Petre Tobă pe pagina de Facebook a ministerului Afacerilor Interne după ce a demisionat.

În mesajul postat, Petre Tobă trece în revistă realizările înregistrate de ministerul pe care l-a condus pe parcusul anului 2016.

„Prin activitatea desfășurată în această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne și-a adus o contribuție majoră la faptul că astăzi, România este recunoscută ca un stat sigur, factor de stabilitate și securitate la nivel regional și nu numai. Dar cel mai important lucru este faptul că toate aceste realizări nu se regăsesc doar în analize și statistici, ci sunt percepute în mod direct de către cetățeni, cel mai important barometru de evaluare a activității unei instituții”, susține Petre Tobă.

Mesajul a fost postat după ce Tobă a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Interne, demisie acceptată joi seara de premierul Dacian Cioloș.

Cioloș a acceptat demisia lui Tobă și va înainta președintelui o propunere pentru MAI până luni

Premierul Dacian Cioloș a acceptat joi seara demisia lui Petre Tobă din funcția de ministru al Afacerilor Interne și va înainta președintelui Klaus Iohannis o propunere pentru MAI până luni, 5 septembrie.

„Prim-ministrul Dacian Cioloș a acceptat demisia domnului Petre Tobă din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Până luni 5 septembrie, premierul va înainta președintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne”, informează Guvernul.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: