Home » Justitie » Polițistul de frontieră găsit inconștient în Gara Bârlad avea venele tăiate, susțin medicii de pe Ambulanță

Polițistul de frontieră găsit inconștient în Gara Bârlad avea venele tăiate, susțin medicii de pe Ambulanță

de Răzvan CĂLIN

Deși s-a negat această variantă, totuși există semnale conform cărora polițistul de frontieră descoperit inconștient în Gara Bârlad ar fi încercat, totuși, să se sinucidă.

rosu_bogdan-politistCazul bârlădeanului Bogdan Roșu – polițistul de frontieră descoperit joi dimineață, inconștient, în Stația CFR Bârlad – se tansformă într-o poveste destul de controversată. Posibilitatea ca bărbatul, în vârstă de 38 de ani, să fi încercat să-și ia viața, devine destul de plauzibilă.

Câțiva localnici, care treceau joi dimineață prin zonă, în jurul orei 7.30, l-au observat pe bărbat, zăcând fără suflare, într-o anexă dezafectată din Stația CFR Bârlad. Imediat au apelat 112 și în scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția atât lucrătorii Poliției TF Bârlad, precum și o ambulanță. Echipajul medical de pe ambulanță i-a acordat primele îngrijiri și trebuie spus că s-au luptat să-l readucă la viață vreme de aproape trei sferturi de oră. Starea de sănătate a polițistului de frontieră era într-atât de înrăutățită încât, la un moment dat, a intrat în stop cardiorespirator.

Potrivit ambulanțierilor, Roșu este suspectat că ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, căci omul prezenta la ambele mâini leziuni tipice, mai exact își tăiase venele. Variantă confirmatp și de dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui, care a declarat pentru Est News: ”Bărbatul prezenta leziuni clare la ambele mâini care induc varianta tentativei de suicid. Avea venele tăiate la ambele mâini. Era cu secțiuni de venă la amândouă mâinile, secțiune treimea inferioară la ambele antebrațe. Cel mai probabil și-a secționat singur venele”.

Totuși, cei de la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad s-au ferit să avanseze această teorie, probabil din dorința de a-l menaja pe bărbat și, mai ales, familia acestuia. Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului, a evitat să vorbească deschis despre acest aspect, susținând că leziunile de la mâinile pacientului ar fi fost de fapt niște simple zgârieturi survenite accidental: ”Nu este consemnat așa ceva la noi. Într-adevăr, avea ceva leziuni la mâini dar nu cu secționare de vene (!), ci probabil rezultate prin cădere sau cine știe cum. Pacientul a fost adus la noi la ora 8.38 de către un echipaj de ambulanță. În momentul în care a fost găsit la fața locului, omul era inconștient, în comă de gradul III-IV, cu tensiune foarte mică. Suferă de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet. În momentul de față este internat în Secția ATI (Anestezie Terapie Intensivă), și a fost intubat”.anexa_cfr_sinucigas1

Și totuși, varianta tentativei de suicid este una de luat în calcul. Mai mult, se pare că Roșu ar trece prin niște momente mai dificile, fiind pe punctul de a divorța de soția sa, cei doi având împreună o fetiță în vârstă de nouă ani. În vârstă de 38 de ani, bârlădeanul lucrează din 2004 la compartimentul Ture Serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Fălciu, având gradul de agent principal.

La rândul lor, cei de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui s-au ferit să vorbească despre problemele personale ale colegului lor. În schimb, au dat asigurări că acesta nu avea probleme la serviciu de natură să-i poată provoca o depresie atât de puternică încât să se decidă să-și ia viața. ”În ziua de 1 septembrie a.c., în jurul orei 08.00, la dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu a fost primită o informare telefonică din partea Poliției Transport Feroviar Bârlad cu privire la faptul că un agent din cadrul sectorului a fost găsit într-o clădire dezafectata din gara Bârlad, în stare de inconștiență. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul «Elena Beldiman» Bârlad pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Agentul, în vârstă de 38 ani, se afla în timpul liber. Politistul de frontiera nu face obiectul niciunei cercetări disciplinare. Agentul în cauză a fost testat psihologic conform periodicității prevăzute pentru angajații turelor de serviciu, ultima testare fiind în luna iunie a anului 2015. Testarea psihologică a fost finalizată cu un aviz apt psihologic”, ne-a declarat inspector principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

About Tehno Redactor