Home » Sanatate » Explozia unei butelii, femeia arsă și nesimțitul

Explozia unei butelii, femeia arsă și nesimțitul

Un om sau mai mulți ar fi putut muri, ieri după-amiază, fără a avea șansa ca un medic să-i salveze viața. O șansă ce i-ar fi fost furată de un inconștient care, de dragul distracției, a pus pe drumuri singura salvare dotată cu suport de ventilare mecanică existentă la stația Bârlad a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui.

Cadrele medicale au intrat în alertă în clipa în care au fost anunțate, prin intermediul unui apel telefonic, primit la ora 15.44, că o femeie de 48 de ani a fost grav rănită în urma exploziei unei butelii cu butan, în comuna Fruntișeni.

Ajuns în sat, echipajul de pe ambulanță a fost întâmpinat de polițiști, care ajunseseră între timp la fața locului, și informat că a fost vorba de un apel fals.

Medicul și asistenții medicali au făcut, așadar cale întoarsă. Peste o oră i-a trebuit mașinii de ambulanță să străbată drumul până la Fruntișeni și înapoi, la Bârlad. O oră în care, oricine pe o rază de peste 100 de kilometri ar fi avut nevoie de o ambulanță de acest fel, ar fi putut fi condamnat la moarte.

aurora popa (2)”A fost alocată singura mașină de acest tip de pe secție care deservește tot sudul județului Vaslui, nordul județului Galați, dar și o parte din județul Bacău, pentru că nu este medic la Podul Turcului. A fost o bătaie de joc. Dacă în timpul acesta se întâmpla ceva? Nu este vorba numai de cheltuiala în sine, ci de viața sau viețile ce puteau fi în pericol în acel interval de timp. Este nesimțire până la Dumnezeu și mai departe”, a declarat, pentru Est News, Aurora Popa, șeful SAJ Vaslui.

Șefa SAJ Vaslui a condamnat blândețea cu care sunt pedepsiți inconștienții ce săvârșesc astfel de fapte: ”Deocamdată, conform legii, asemenea fapte sunt considerate contravenții. Nu se poate așa ceva. Până când cineva nu va fi închis, nu va fi dat exemplu, această bătaie de joc nu va înceta. Noi o să facem și sesizare scrisă pentru ca făptașul să fie tras la răspundere”. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: