Home » Justitie » Hoți prinși de jandarmii vasluieni în urma intensificărilor acțiunilor de patrulare

Hoți prinși de jandarmii vasluieni în urma intensificărilor acțiunilor de patrulare

În ultimele zile jandarmii vasluieni au avut o „recoltă” bogată. Joi seara, un bărbat de 38 de ani, din localitatea Murgeni, care a sustras mai multe bunuri dintr-un centru comercial din municipiul Vaslui, a fost depistat de un echipaj de intervenție al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui. Vineri, un tânăr de 17 ani din municipiul Vaslui a fost surprins de o patrula din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil în timp ce forța sistemele de închidere și geamurile mai multor autoturisme parcate în zona blocului 301. Celor două persoane li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale și au fost predate Poliției municipiului Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmeria Vaslui recomanda sa verificați sistemele și modul de închidere ale autoturismelor, după utilizarea acestor, iar pe timpul staționării nu lăsați obiecte sau bunuri de valoare la vedere. Nu parcați în locuri neiluminate sau izolate.

Hoții de lemne sunt în continuare vizați de jandarmi

hoti-de-lemneUn bărbat a fost depistat săptămâna trecuta de jandarmi în timp ce transporta cu un atelaj hipo 39 trunchiuri de copac pe raza comunei Gherghești, fără a avea asupra sa documente de proveniență. În consecință, s-a dispus confiscarea lemnului, întocmirea documentelor legale și continuarea cercetărilor.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui are în atenție în permanenta protejarea pădurilor și amenajamentelor silvice și organizează acțiuni în cooperare cu Ocoalele Silvice și Poliția pentru prevenirea încălcărilor legale la regimul silvic. Pe lângă aceste acțiuni, jandarmii din cadrul Inspectoratului, executa și activități de prevenire în cadrul cărora se pune accent deosebit pe cunoașterea legilor, li se aduc la cunoștință cetățenilor contravențiile și infracțiunile silvice și îi conștientizează că tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie infracțiune silvica. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: