Home » Sport » Trei bârlădeni, convocați la Campionatul European de Rugby 7

Trei bârlădeni, convocați la Campionatul European de Rugby 7

Trei sportivi legitimați la CSS Bârlad vor face parte din lotul care va disputa la București, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” Campionatul European de Rugby 7. Este vorba despre Răzvan Belehuz (stâlp), Petru Azoiței (mijlocaș la grămadă) și Alexandru Cosmin Iliuță (centru) Sportivii. Cei trei se pregătesc în aceste zile la Snagov, sub comanda antrenorului echipei naționale de U18, rugby 7, Alexandru Lupu. Între 17 și 18 septembrie bârlădenii vor lupta în cadrul campaniei de calificare din grupa C, în care România va întâlni Irlanda, Israel și Moldova. În Grupa A se află Franța, Rusia, Polonia și Spania, iar în Grupa B Portugalia, Germania, Italia și Luxemburg.

“Vom pune accentul pe relațiile de joc, trebuie să fim un grup unit, închegat, jucătorii au început să se cunoască un pic mai bine după ultimele stagii de pregătire. Cred că atuul nostru este forța grupului. Cât despre grupa din care facem parte, Irlanda va fi cel mai puternic adversar, însă nu trebuie să ignorăm nici Moldova. Doresc să obținem două victorii în grupă și să câștigăm primul meci din ziua a doua”, a declarat Alexandru Lupu, antrenorul echipei.

România face parte din Grupa C, alături de Irlanda, Israel și Moldova.

Cei 16 sportivi convocați pentru Campionatul European:

Stâlpi: Andrei Pasalan (CT Dinicu Golescu), Codrin Bercu (CNE CSS2 Baia Mare),Paul Herman (CNE Baia Mare), George Ciorbac (LPS Constanța), Răzvan Belehuz (CSS Bârlad)

Trăgător: Cristian Andi Radu (CS Dinamo),

Mijlocaș la grămadă: Răzvan Enache (CNAV), Petru Azoitei (CSS Bârlad), Vlad Bocăneț (CNE Baia Mare)

Mijlocaș la deschidere: Ionuț Vătafu (LPS Constanța), Malauta Andrei (CNAV), Alexandru Tudose (Pitești)

Aripă: Marius Chiriac (CNAV), Sebastian Ionescu ( SCM Timișoara),

Centru: Alexandru Cosmin Iliuță (CSS Bârlad), Marius Ioana (CSS Steaua)

Staff: Alexandru Lupu (antrenor), Florin Teașcă (preparator fizic), Beatrice Costandache (doctor) și Ștefan Mitrea (manager) (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: