Home » Sport » FC 2002 Vaslui plătește tribut lipsei de experiență a jucătorilor

FC 2002 Vaslui plătește tribut lipsei de experiență a jucătorilor

FC 2002 Vaslui a debutat cu o înfrângere în noul sezon al Ligii a IV-a, scor 1 – 3 (1 – 2), în deplasarea de la Juventus Fălciu. Vasluienii au fost nevoiți să schimbe foarte mulți jucători față de echipa standard, care a fost foarte aproape să dispute play-off-ul anul trecut. Au jucat pentru vasluieni copii care nu au avut meciuri în picioare.

fc 2002 vaslui - 2Din păcate am debutat cu stângul în noul sezon pentru că ne-au lipsit câțiva jucători foarte importanți. Sunt plecați în străinătate la muncă și vom fi în efectiv complet abia peste patru – cinci etape. Avem în lot mulți copii și pentru că a fost foarte cald și a fost primul lor meci împreună nu am reușit să obținem un rezultat mai bun. Am avut chiar pe teren un copil de doar 15 ani și nici măcar nu am avut rezerve. Cei de la Fălciu au fost avantajați de faptul că au jucat în Supercupă și în Liga a V-a și au terminat disputele din competiții destul de recent. Noi nu am mai jucat din iunie și nici antrenamente nu am mai putut face pentru că nu ni s-a permis. Nu cred că a fost chiar un meci dezamăgitor însă pentru că am avut două bare. Prima dintre ele la scorul de 0 – 0, când puțin a lipsit să deschidem scorul din lovitură liberă. A urmat însă un gol marcat de ei la jumătatea primei reprize. Iar în urma unei greșeli în defensiva noastră am primit și golul de 0 – 2. Am marcat înainte de pauză pentru a face 2 – 1, în urma unui șut expediat de Ovidiu Solomon de la 25 de metri. În partea secundă i-am dominat dar s-au apărat bine pe două linii și au respins una câte una fiecare acțiune ofensivă a noastră. Puteam face 2 – 2, dar ghinionul a făcut să lovim încă o dată bară. Nu știam multe despre cei de la Fălciu înainte de partidă, ne-au surprins și cred că puține echipe vor câștiga acolo. Au o apărare bună, nu le e frică să joace bărbătește și joacă bine pe contraatac , ne-a declarat Marcel Chiriac, președintele echipei.

fc 2002 vaslui - 3În primele etape FC 2002 Vaslui este nevoită să folosească pe postul de portar un jucător de câmp. Victor Cumpănă, fundașul dreapta al vasluienilor, a avut acest rol în prima etapă și probabil va continuă pe același post până revine titularul de drept pe acest post. Jucătorul a mai avut această responsabilitate și la finalul ediției trecute de campionat când a apărat câteva etape poarta celor de la FC 2002 Vaslui. Antrenorul a fost mulțumit de evoluția acestuia în prima etapă, în ciuda golurilor primite.

Așteaptă victoria etapa viitoare și nu renunță la play-off

Săptămâna aceasta un titular revine alături de echipa, iar săptămâna viitoare revin alți doi. Peste două – trei săptămâni și portarul se va alătura lotului. Vasluienii anticipează că etapă următoare vor obține prima victorie din acest sezon. Vor întâlni Unirea Banca, formație pe care au învins-o în două rânduri în ediția trecută de campionat. „Cred că o să câștigăm meciul acesta, i-am bătut anul trecut cu 5 – 2 la ei acasă și la noi cu 6 – 1. Obiectivul nostru este să avem șanse la play-off la finalul turului. Iar la retur să ne întărim și să prindem următoarea fază a competiției. Nu ne gândim să terminăm pe primul loc, luăm totul pas cu pas. Suntem la reînceput de drum pentru că avem o echipă nouă.”, a mai declarat pentru Est News Marcel Chiriac.

Echipa suporterilor vasluieni și-a definitivat lotul cu care va pleca la drum în ediția 2016-2017 a Ligii a IV-a.

fc 2002 vaslui-1Jucători care au evoluat și în sezonul precedent: Moraru Edmond, Cumpănă Petronel, Mitrofan Cosmin, Cumpănă Victor, Solomon Narcis, Stratulat Daniel, Munteanu Andrei, Georgescu Daniel, Chirilă Robert, Lișiță Alin, Erdei Denis, Hariuc Costică, Chipcea Andrei.

Veniri: Moraru Vasile (Pajura Huși, 30 de ani), Bulai Andrei (CS Tomești, 24 ani), Badit Alexandru (Sporting Juniorul Vaslui, 15 ani), Popa Mihai (Avântul Zăpodeni-19 ani), Chiriță Alex (Avântul Zăpodeni, 25 ani), Buruiană Cristi (Avântul Zăpodeni-22 ani), Olaru Ovidiu (LPS Vaslui-18 ani).

Plecări: Anton Florin (Rapid Brodoc), Arcalianu Radu (Inter Sport Vaslui), Vlad Spanache (Inter Sport Vaslui), Mihăilă Ștefan (LPS Vaslui), Coropceanu Andrei.

Spectacol în prima etapă a Ligii a IV-a

Campioana ediției trecute de campionat a învins cu 3 – 1 pe Multim Perieni, în deplasare. Trei din cele patru goluri au fost marcate în partea secundă. La pauză scorul era 1 – 0 pentru hușeni. Nici vicecampioană en-titre, FC 2007 Gârceni nu a ratat debutul sezonului și a învins cu un neverosimil 8 – 0 pe Unirea Banca. Fotbaliștii lui Lucian Rotaru au controlat meciul pe toată durata partidei și au marcat câte patru goluri în fiecare repriză. Sporting Bârlad a învins cu 4 – 1 pe Flacăra Murgeni, după ce la pauză conducea cu 1 – 0. Meciul dintre Vitis Șuletea și Juventus Fălciu a fost amânat. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: