Home » Justitie » O moldoveancă urmărită pentru coordonarea unei rețele de migranți, prinsă la Vamă Albița

O moldoveancă urmărită pentru coordonarea unei rețele de migranți, prinsă la Vamă Albița

Dorina T., în vârstă de 56 de ani, pe numele căreia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani a fost prinsă luni de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița.

Anchetatorii portughezi au dat-o în urmărire internațională după ce au stabilit că femeia era coordonatoarea unei rețele trafic de migranți, din care făceau parte 28 de persoane. Femeia era pasageră într-un un autoturism înmatriculat în Republica Moldova. La controlul specific, polițiștii de frontieră au constatat identitatea femeii și faptul că era acuzată de săvârșirea infracțiunilor de corupție pasivă, delapidare, complicitate la trecere și ședere ilegală pe teritoriul Portugaliei, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Femeia a fondat la Lisabona o asociație internatională, prin intermediul căreia asigură invitații la diverse evenimente cetățenilor moldoveni care vroiau să ajungă și să rămană pe teritoriul Portugaliei. A fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: