Home » Social » Transportatorii vasluieni au protestat la ”drumul mare”! 100 de TIR-uri au mers de la Vaslui la Bârlad și retur cu câțiva kilometri pe oră

Transportatorii vasluieni au protestat la ”drumul mare”! 100 de TIR-uri au mers de la Vaslui la Bârlad și retur cu câțiva kilometri pe oră

de Răzvan CĂLIN

Aproape 100 de TIR-uri, camioane și autocare au circulat cu 30 de km/h între Vaslui și Bârlad în semn protest față de majorarea RCA.

Luni, 5 septembrie, la orele amiezei, circulația pe Drumul European (DE) 581 a fost serios perturbată din cauza unui nou protest al transportatorilor din județ. Punctul de întâlnire a fost în intersecția cu localitatea Crasna, unde s-au adunat aproximativ 100 de autovehicule de la diferite firme din întreg județul: TIR-uri, camioane, autobuze, autocare, microbuze etc.

Coloana de protestatari a circulat între Crasna și Bârlad cu viteză mică, maxim 30 de kilometri pe oră. Iar la sensul giratoriu de la intrarea în Bârlad au făcut cale întoarsă către punctul de plecare. Fiecare autovehicul participant la protest avea pe parbriz un afiș inscripționat cu mesajul ”Protest RCA”. Bineînțeles, toți șoferii au claxonat copios pe parcursul întregului protest. Deși traficul rutier pe DE 581 în zonă nu a fost blocat, totuși s-a derulat cu destul de mare dificultate. Au fost momente în care s-a circulat bară la bară și cu dese opriri pentru maxim două – trei minute. Totuși, atât la intersecția de la Crasna, cât și la sensul giratoriu de la intrarea în Bârlad au fost dislocate echipaje ale Poliției Rutiere care au dirijat traficul din zonă pentru a-l fluidiza cât de cât și pentru a evita apariția unor ambuteiaje.

Protestatarii sunt nemulțumiți din cauză că taxa RCA a fost majorată cu 300%, ceea ce în opinia lor este nejustificat de mult și în totală neconcordanță cu realitatea din teren. În același timp, transportatorii mai sunt iritați și din cauza lipsei de reacție a actualului Guvern față de această problemă.

”Faptul că am circulat cu o viteză atât de mică a fost modul nostru de a protesta și de a transmite un mesaj clar politicienilor: ne mișcăm cum se mișcă și ei! Guvernul și Consiliul Concurenței ar trebui să intervină pentru stoparea majorării RCA. Prețul unui RCA în Italia este de 1.500 de euro pe an, în care au incluse și geamurile. Sunt despăgubiți chiar dacă produc ei un eveniment rutier. Cerem ca prețurile să se alinieze la nivelul UE și să se țină cont de condițiile socio-economice din România”, a declarat pentru Est News, Ionuț Simion, președintele Asociației Transportatorilor Rutieri de Persoane Vaslui.

Conform calendarului stabilit, transportatorii vor mai efectua un protest similar și în următoarea zi de luni (12 septembrie). În cazul în care nu vor obține nici o reacție din partea Guvernului, sunt deciși să treacă la măsuri de protest mult mai dure, prima variantă luată în calcul fiind blocarea traficului rutier.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: