Home / Social / (Video) Un bărbat a intrat în spital după ce aproape că a ars de viu de la niște gunoaie

(Video) Un bărbat a intrat în spital după ce aproape că a ars de viu de la niște gunoaie

de Daniel MICU

La un pas sa arda de viu. Aseara, un barbat in varsta de 76 de ani din Delești a luat foc, la propriu, dupa ce a incendiat gunoaiele de pe terenul lui. In jur totul era uscat, batea si vantul, asa ca flacarile s-au extins rapid, iar omul nu a mai avut nicio scapare. Strigatele sale au fost auzite de sateni, care i-au sarit in ajutor cu galeti de apa si pamant. Niste adolescenti au reusit sa–l scoata la timp din capcana de foc.

barbat-ars-incendiatAseara, Stefan Vieru a mers sa aduca vacile de pe camp, dar s-a oprit sa dea foc la spinii si gunoaiele de pe terenul sau. In ultimele zile, in zona, temperaturile au depasit 30 de grade, asa ca vegetatia uscata s-a aprins imediat, iar vantul a intetit flacarile. Omul a fost surprins de valvataie si, desi a incercat sa se salveze, nu a reusit. Mai multi localnici i-au auzit tipetele disperate si i-au sarit in ajutor, insa au reusit cu mare greutate sa il extraga din capcana de foc.

Medicii de la SMURD au ajuns in scurt timp la locul solicitarii si l-au gasit pe batran in stare foarte grava. Era comatos si prezenta arsuri pe 55 la suta din suprafata corpului. I-au fost afectate inclusiv caile respiratorii. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Vaslui, unde a fost stabilizat, iar in cursul serii, a fost transferat la o clinica de specialitate din Iasi. Inclusiv pomopierii au fost chemati la marginea satului, intrucat focul s-a extins cu repeziciune si a cuprins in scurt timp mai multe hectare de teren din vecinatate, de pe care proprietarii batran-incendiatnu apucasera sa stranga fanul. Ingroziti la gandul ca au ramas fara hrana pentru cele 30 de vite, oamenii se gandesc ca nu cumva batranul sa fi dat foc intentionat, intrucat familiile lor nu se inteleg de ani de zile. Politistii au inceput cercetarile in acest caz si iau in calcul toate variantele.

In cursul serii, batranul a fost transportat la spitalul de arsi din iasi. Starea lui era in continuare grava, dar stabila. Daca va supravietui, pentru el urmeaza o lunga perioada de recuperare.

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: