Home » Administratie » Dezinteres din partea crescătorilor de animale pentru Expo Zoo Agroind

Dezinteres din partea crescătorilor de animale pentru Expo Zoo Agroind

Cea de-a XV-a ediție a expoziției regionale de animale Expo Zoo Agroind nu a atras ca în anii din urmă pe crescătorii de animale, numărul participanților fiind mult mai mic față de cel anunțat și estimat cu o zi înainte de către organizatori.

Fermierii din județ și din zona Moldovei nu s-au mai arătat încântați de expoziția anuală de animale de la începutul lunii septembrie de la Vaslui. Deși, cu o zi înainte, organizatorii anunțau prezența a zeci de crescători de animale, la deschiderea oficială a Expo Zoo Agroind aproape jumătate dintre țarcurile expoziționale erau goale, în special cele pentru bovine. Pe lângă crescătorii de ovine, în număr destul de mare, iubitorii de animale nu au putut admira decât două vaci, doi cai, câteva găini și cocoși, precum și mai multe capre. De asemenea, din standuri au lipsit producătorii de brânzeturi, cei din produse din carne și panificație și viticultorii, care au fost prezenți la fiecare din edițiile anterioare. În locul acestora, au apărut prelucrătorii de piei, care au expus haine de blană confecționate manual.

Mulțumim celor care ne-au ajutat în organizarea expoziției și celor care au depus efortul de a fi prezenți aici cu animale. Știm că este din ce mai greu pentru fermieri, însă nu trebuie să ne lăsăm, ci să mergem mai departe”, a declarat la deschiderea Expo Zoo Agroind vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine ”Ovismold” Moldova, Ion Agafiței.

Organizată în vecinătatea bâlciului de la Vaslui, expoziția de animale va fi deschisă încă două zile, urmând ca mâine să se facă premierea celor mai frumoase și valoroase exemplare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: