Home » Justitie » Polițiștii s-au pus pe dat amenzi

Polițiștii s-au pus pe dat amenzi

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a acționat suplimentar în perioada 2 – 4 septembrie fată de activitățile dispozitivelor curente din teren pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul structurii de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă au efectuat 24 de acțiuni în cadrul cărora au fost efectuate 59 de controale și 13 filtre rutiere. Totodată, au fost controlate 21 unități comerciale și 6 obiective asigurate cu pază.

În urma activităților, au fost constatate nouă infracțiuni economico-financiare, la regimul circulației și de altă natură, dintre care șase în flagrant delict. De asemenea, au fost aplicate 338 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 104.000 lei. Polițiștii au intervenit și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică. Au mai acordat 13 de sancțiuni prevăzute de legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și șapte la alte acte normative.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, în urma cărora au aplicat 296 de sancțiuni. Din totalul acestora, trei au fost aplicate pentru consum de alcool și 136 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: