Home » Social » Incendiu puternic de vegetație uscată în apropiere de platforma de gunoi a Vasluiului

Incendiu puternic de vegetație uscată în apropiere de platforma de gunoi a Vasluiului

Un incendiu puternic de vegetație uscată a avut loc, miercuri după-amiază, pe o suprafață de peste opt hectare, în apropiere de platforma de deșeuri menajere a municipiului Vaslui, zeci de pompieri intervenind pentru stingerea flăcărilor.

Incendiu puternic la periferia Vasluiului. Flăcările au cuprins o suprafață de peste opt hectare de vegetație uscată, în apropiere de platforma de gunoi a municipiului. Incendiul s-a extis cu repeziciune din cauza rafalelor de vânt, existând pericolul de a ajunge și la o pădure din apropiere. În consecință, zeci de pompieri au intervenit în zonă pentru a izola incendiul și a limita astfel efectele acestuia.

Trei echipaje de pompieri au intervenit timp de câteva ore pentru izolarea incendiului și lichidarea acestuia. La un moment dat, a existat pericolul ca flăcările să se extindă și spre o pădure din zonă, însă situația a fost permanent sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

Echipele de intervenție urmează să stabilească, în urma cercetărilor, cauzele care au condus la declanșarea incendiului și, mai ales, dacă aprinderea miriștei s-a făcut intenționat. Nu este exclus că vegetația să fi luat foc chiar de la deșeurile de la groapa de gunoi a orașului. (Ionuț Preda)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: