Home » Social » O adolescentă de 16 ani acuză că a fost violată ore în șir de un bărbat, pe drumul de întoarcere de la un salon de tatuaje

O adolescentă de 16 ani acuză că a fost violată ore în șir de un bărbat, pe drumul de întoarcere de la un salon de tatuaje

de Daniel MICU
Un recidivist din satul Cetățuia, comuna Puiești, este cercetat in stare de libertate, dupa ce ar fi batjocorit o adolescenta in varsta de 16 ani, instituționalizată la Protecția copilului Bârlad. Fata s-a invoit de la angajatii centrului si, insotita de un tanar, a mers la Puiești, sub pretextul ca vrea sa isi faca un tatuaj. La plecare, un localnic s-a oferit sa o conduca pe copila in oras, la casa de tip social unde locuieste aceasta. Numai ca, la marginea unei paduri, sub amenintare, barbatul de 30 de ani ar fi violat-o ore in sir.
Cel putin asa le-a povestit fata lucratorilor sociali, panicati ca aceasta intarziase. Suspectul a fost audiat de politisti, insa nu recunoaste nimic. El sustine ca totul s-a petrecut cu acordul tinerei si se considera nevinovat. In urma cu un an, acesta a fost liberat din puscarie, unde a stat inchis pentru viol si lipsire de libertate.Zilele trecute, adolescenta si-a luat un bilet de invoire de la lucratorii sociali din cadrul centrului care o gazduieste. Le-a spus cunoscutilor ca merge la Puiești, sa isi faca un tatuaj. Insotita de un tanar din sat, fata a ajuns în satul Cetățuia cu un microbuz. Doar ca tânărul galant care o însoțea s-a apucat de baut si a adormit dupa mai multe pahare cu vin. Un prieten de-al lui s-a oferit sa o duca pe minora la Barlad. Pe drum, insa, i-a propus sa intretina cu el raporturi sexuale si desi aceasta s-a opus, si-ar fi dus teribilul plan la indeplinire.

Fata a ajuns in centru, la Barlad, dupa miezul noptii si a povestit speriata pățania. Politia a intrat pe fir si l-a retinut pe barbatul despre care tot satul stie ca a mai violat o fata cu ani in urma, dupa ce a amenintat-o si a batut-o. Chiar si asa, localnicii recunosc ca suspectul este gospodar si parea ca s-a cumintit dupa ce a iesit din puscarie, insa nu exclud ca varianta fetei este adevarata.

Iulian Zaharia, suspectul, s-a aparat in fata politistilor, carora le a spus ca totul este o minciuna si ca fata s-a culcat cu el de buna voie. Ancheta declansata in acest caz va stabili adevarul. Intre timp, victima este monitorizata atent si beneficiaza de ajutor din partea unui psiholog, pentru a putea depasi trauma suferita. Copila este in grija statului de la varsta de 10 ani, dupa ce a fost preluată din familia naturala.

”Celelate două pe care le-a violat erau tot minore. Pe o fata de aici din sat a batut-o intr –o casa parasita. A doua a fost la o discoteca la Lalesti, a batut-o si pe aia, prin salcâmi”, povestește unul dintre vecinii suspectului.

Tatal lui Iulian Zaharia, zis Bebe, spune ca nu stie nimic despre isprava fiului sau. „Nu stiu nimic, nu am vorbit cu el. A iesit anul trecut din puscarie. A mai avut probleme. Se linistise. Doar am vazut politia si am aflat ca un vecin de aici, Claudiu Furceanu a adus fata asta din Barlad, ce au facut ei acolo nu stiu”.

Localnicii povestesc ca minora ar fi consumat bauturi alcoolice impreuna cu tânărul cu care a venit de la Bârlad, iar acesta a adormit. Iulian Zaharia a luat-o cu el, cu masina unor rude, cu gand sa o duca înapoi la centru.

Unii dintre vecinii lui Iulian i-au luat apărarea acestuia: „Daca era cuminte, ce cauta fata asta aici?! Sa stiti ca si fetele o cauta cu lumanarea! Cica a baut si ea cu Claudiu! In plus, ar mai fi fost cu barbati din sat. Nu stiu ce sa cred! Bebe isi luase un cal, muncea pe rupte, e serios, gospodar, isi vede de casa lui. E singur, dupa ce s-a despartit de sotie. S-a auzit ca a mai violat doua fete, tot minore, una de aici din sat si una din Lalesti. A fost inchis. Parea ca s-a linistit. Nu m-am asteptat”, a spus o vecina.

Irina Câmpeanu, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului Vaslui, ne-a declarat: ”Dimineata a relatat ca a fost victima unui viol pe raza comunei Puiesti, unde a fost cu un necunoscut pentru un tatuaj. Din declaratii, reiese ca agresorul e alta persoana decat cea cu care s-a deplasat, persoana cu care urma sa se intoarca in Barlad. Avand in vedere gravitatea situatiei, au fost anuntate organele de politie, fiind demarate toate procedurile aferente soluționarii cauzei”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: