Home » Justitie » Cazul Chelaru i-a stricat concediul comisarului șef Marinel Gâlcă! El a fost chemat să preia comanda instituției, așa că își va sărbători ziua onomastica prin muncă!

Cazul Chelaru i-a stricat concediul comisarului șef Marinel Gâlcă! El a fost chemat să preia comanda instituției, așa că își va sărbători ziua onomastica prin muncă!

Șeful Poliției Municipale Bârlad, Vasile Chelaru, a fost schimbat, miercuri, din funcție și pus la dispoziția comandantului Poliție Județene Vaslui, după ce instanța a decis cercetarea sa sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat de Parchet pentru mai multe infracțiuni de serviciu.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a luat decizia schimbării din funcție a șefului Poliției Bârlad, Vasile Chelaru, la o zi după ce Judecătoria Bârlad a dispus față de acesta măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru mai multe infracțiuni de serviciu. În consecință, comanda Poliției Bârlad a fost preluată interimar de către adjunctul lui Chelaru, comisarul-șef Marinică Gâlcă.

Comisarul-șef Vasile Chelaru a fost pus la dispoziția inpectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, urmând a desfășura doar acele activități dispuse de către acesta. Fostul șef al Poliției Bârlad se află acum în concediu de odihnă până pe data de 20 septembrie”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Ștefan Sofronie.

Judecătoria Bârlad a hotărât, marți, cercetarea sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, a șefului Poliției Municipale Bârlad, Vasile Chelaru, pentru comiterea a trei infracțiuni, respectiv abuz în serviciu, instigare la fals intelectual și instigare la delapidare. În fapt, magistrații bârlădeni au respins solicitarea procurorilor, cea de arestare preventivă a comisarului-șef Vasile Chelaru, acesta fiind pus în libertate odată cu expirarea ordonanței de reținere dată, luni seara, de Parchetul Bârlad.

Șeful Poliției Bârlad este acuzat că, în calitate de șef de structură, l-a îndrumat pe ofițerul de caz care desfășura cercetări într-un dosar de viol să dispună efectuarea unei expertize, deși procurorul de caz respinsese această cerere. De asemenea, șefului Poliției Bârlad i se mai impută și faptul că că l-ar fi instigat pe secretarul instituției să consemneze, în fals, data de înregistrare a unei petiții. Nu în ultimul rând, comisarului Vasile Chelaru este cercetat și pentru că ar fi folosit mașina de serviciu în interes personal.

Cu cătușe pe mâini, șeful Poliției Bârlad a ajuns în arestul Poliției Județene Vaslui luni seara, după mai multe ore de audieri la Parchetul Bârlad, acolo unde fusese condus, pe bază de mandat, de către lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: