Home » National » Vor bani, dar sunt prea leneși să lucreze: Sute de șomeri refuză să muncească deși autoritățile locale le oferă oportunități

Vor bani, dar sunt prea leneși să lucreze: Sute de șomeri refuză să muncească deși autoritățile locale le oferă oportunități

Mai bine la bar decât la muncă! E deviza după care pare că se ghidează sute de șomeri din orașul Târgu Bujor, județul Galați. Deși primarul îi roagă să vină să culeagă viile stațiunii de cercetare din localitate, oamenii nu vor să muncească. 

Orașul Târgu Bujor, din județul Galați, are peste 400 de hectare de vie. În sezonul culesului, aici lucrează aproximativ 170 de zilieri. Câștigă între 50 și 100 de lei pe zi. Dintre muncitori, doar 20 sunt localnici. Asta în ciuda faptului că zona e săracă, iar numărul șomerilor ajunge la peste 300.

„E foarte puțin cum să muncești cu 50 de lei? Numai țigările sunt 16 lei, nu se merită” a spus unul dintre localnici. Primarul a încercat să-i convingă să vină la muncă inclusiv pe Facebook. Oamenii nu vor să muncească, preferă să stea degeaba și să trăiască din pe ajutoarele sociale. „Nu sunt de acord, sunt bani foarte puțini. Dacă îmi dă 50 de euro de la la ora 7.00 până la ora 14.00, atât iau în Italia. La noi în România mori de foame. Pentru nimic în lume și niciodată în viață”, a precizat un alt localnic. Ca să nu rămână strugurii neculeși, inginerii de la stațiune au adus oameni chiar și din alte județe.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: