Home » Social » A doua ediție a Cupei „Gheorghe Neștianu” la șah, pentru seniori

A doua ediție a Cupei „Gheorghe Neștianu” la șah, pentru seniori

Până pe 23 septembrie, mai aveți timp să vă înscrieți la competiția de șah pentru seniori Cupa „Gheorghe Neștianu”, ediția a doua. Concursul, care se va desfășura în perioada 23-25 septembrie, va reuni șahiști din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Galați, dar și alte orașe din țară. Arbitrul principal va fi Cătălin Dumitru Baban iar arbitru secund, Constantin Grosu.

Este al doilea an în care clubul pe care îl conduc organizează competiția de șah pentru seniori Cupa <<Gheorghe Neștianu>>. Vor fi șapte runde în sistem elvețian, cu timp de gândire de 61 de minute pentru fiecare jucător. Criteriile de departajare vor fi Bucholtz mediu, Bucholtz și Progresiv. Ședința tehnică va fi vineri, 23 septembrie, la ora 15.00. Jucătorii vor trebui să se prezinte cu table, piese de șah, ceasuri, și cu legitimațiile vizate la zi. Taxa de participare este de 25 lei pentru seniori și 25 de lei pentru veterani”, ne-a declarat Jean Mocanu, președintele clubului și instructor de șah.

Festivitatea de premiere a celor mai buni șahiști va avea loc duminică, 25 septembrie. La Open A, turneul general, premiul I va fi de 25 de lei, premiul II – 150 lei, iar premiul III de 100 de lei, alături de cupe și diplome. La turneul de veterani – Open B, premiile vor fi următoarele: 80 de lei pentru ocupantul locului I, 70 de lei pentru cel care va obține locul II și 50 de lei pentru cel care se va clasa al treilea pe podium. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: