Home » Social » Peste 17.600 de hectare de culturi din județ, afectate de secetă. Și numărătoarea continuă…

Peste 17.600 de hectare de culturi din județ, afectate de secetă. Și numărătoarea continuă…

Peste 17.600 de hectare de culturi de primăvară din județ au fost afectate de seceta excesivă și persistentă în timp, după ce Direcția Agricolă a centralizat procesele verbale de constatare a pagubelor din 47 de comune și orașe, inventarierea pierderilor din agricultură fiind continuată de către autorități.

Seceta excesivă și persistentă în timp a afectat serios fermierii de la noi din județ. Până la sfârșitul acestei săptămâni, Direcția Agricolă Vaslui a raportat către Ministerul Agriculturii un număr de 17.674 de hectare de culturi calamitate. Datele au fost centralizate din 47 de unități administrative, ceea ce presupune că pagubele sunt mult mai însemnate. Cea mai afectată zonă rămâne Valea Prutului, mai precis arealul cuprins între Drânceni și Murgeni. De asemenea, au avut de suferit și fermierii din zona de nord și centru a județului.

Aceasta este cea de-a treia informare referitoare la suprafața totală afectată, potrivit proceselor verbale de constatare a pagubelor. Comisiile locale pentru situații de urgență continuă evaluările în teren astfel încât situația statistică se va schimba”, a declarat directorul Direcției Agricole Vaslui, Gigel Crudu.

Culturile cele mai calamitate au fost floarea soarelui, pe o suprafață de 7.466 hectare, porumbul – 6.549 hectare și lucerna – 1.756 hectare.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: