Home » Administratie » Consilierii PSD și-au ales și cel de-al doilea vicepreședinte la Consiliul Județean, întreaga conducere fiind, în premieră, monocoloră politic

Consilierii PSD și-au ales și cel de-al doilea vicepreședinte la Consiliul Județean, întreaga conducere fiind, în premieră, monocoloră politic

Consilierii PSD și-au ales și cel de-al doilea vicepreședinte la Consiliul Județean Vaslui astfel încât întreaga conducere a instituției este, pentru prima dată după 1989, monocoloră politic, după ce propunerea ALDE din ședințele anterioare nu a avut numărul suficient de voturi.

Consilierul județean PSD Vasile Mariciuc, director al Liceului ”Nicolae Iorga” Negrești, a fost ales, în ședința ordinară de vineri după-amiază, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ), după trei luni în care instituția a funcționat cu un singur vice, tot de la PSD. Desemnarea noului vicepreședinte în ședința de la acest sfârșit de săptămână a luat prin suprindere pe o parte din consilierii județeni vasluieni, în condițiile în care acest punct nu era trecut pe ordinea de zi. La propunerea unuia dintre consilierii PSD, singura de altfel, Vasile Mariciuc a fost desemnat vice la CJ cu un număr de 18 voturi, din totalul celor 31, toate aparținând aleșilor social-democrați. Ceilalți 12 consilieri prezenți, trei de la ALDE și șapte de la PNL, au votat împotriva propunerii colegului lor de la PSD.

„Alegerea mea în această funcție este o recunoaștere a efortului făcut împreună cu toți colegii mei. Am asistat la un admirabil exercițiu de democrație și m-am convins, încă odată, că nu omul alege funcția, ci funcția omul”, a declarat, în plenul ședinței, noul vicepreședinte al CJ Vaslui, Vasile Mariciuc.

Alegerea unui social-democrat și pe cel de-al doilea post de vicepreședinte al CJ s-a făcut după ce propunerea ALDE pentru această funcție, Emil Dorin, nu a avut numărul suficient de voturi în două ședințe. Astfel, la prima ședință după constituirea noului Consiliu Județean, Dorin a primit cinci voturi, iar în cea de-a doua șapte.

În urma alegerii lui Vasile Mariciuc, CJ Vaslui este condus, în premieră în istoria postdecembristă, doar de un singur partid. Cu o majoritate confortabilă, de 20 din cei 33 de consilieri județeni, social-democrații vasluieni și-au ales, încă de la ședința de constituire a noului CJ, președintele și vicepreședintele, cele două funcții fiind ocupate de Dumitru Buzatu, de altfel liderul PSD, și Ciprian Trifan, secretarul organizației județene de partid.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: