Home » Justitie » Încă un week-end plin cu accidente rutiere pe șoselele vasluiene!

Încă un week-end plin cu accidente rutiere pe șoselele vasluiene!

Neacordarea de prioritate, traversarea neregulamentară și neasigurarea la schimbarea direcției de mers au fost cauzele a trei accidente de circulație înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute.

Din păcate și week-end-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul presărat cu accidente rutiere grave petrecute pe șoselele din județul Vaslui. Două din cele trei accidente s-au produs în cursul zilei de vineri, 9 septembrie.

Primul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, pe raza comunei Muntenii de Jos. În urma cercetărior efectuate s-a stabilit că Alexandru B., în vârstă de 29 de ani, din municipiul Huși, conducea un autovehicul din direcția Bârlad către Vaslui. Când a ajuns pe raza localității Muntenii de Jos a acroșat un pieton, în vârstă de 21 ani, care se angajase în traversarea drumului în mod neregulamentar. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu fractura gambă”, ne-a declarat comisarul – șef Ștefan Sofrone, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat faptul că nu consumase băuturi alcoolice.

Tot vineri, dar mai pe seară, s-a consumat cel de al doilea accident de circulație, însă de această dată totul s-a petrecut pe raza comunei Ștefan cel Mare. Polițiștii de la Serviciul Rutier Vaslui au stabilit că vasluianca Marinela C., de 35 de ani conducea un autovehicul din direcția Negrești către Vaslui. Pe raza comunei Ștefan cel Mare a efectuat manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga, pe un drum lateral, fără însă a se asigura corespunzător. Din păcate, chiar în acel moment, conducătorul unui alt autoturism – Ionel M., de 24 ani, din comuna Tanacu – se angajase în depășire, în mod regulamentar. În consecință, cele două autovehicule nu au mai putut evita contactul și au intrat în coliziune. Din accident a rezulta rănirea unei minore, în vârstă de 16 ani, din municipiul Vaslui, pasageră pe locul dreapta față în primul autovehicul. Transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și fractură masiv facial stâng. De asemenea, Marinela C. și alți trei pasageri au fost diagnosticați cu „traumatism cranio-cerebral”. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative.

Cel de al treilea accident s-a petrecut sâmbătă, 10 septembrie, în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare.

Sesizarea a fost făcută la numărul de urgență 112. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că accidentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate. Georgeta P., în vârstă de 46 ani, din comuna Muntenii de Sus, a condus un autoturism, iar la ieșirea din curtea unui depozit, nu a acordat prioritate de trecere motociclului condus de un tânăr, în vârstă de 24 ani, din municipiul Vaslui. Acesta circula în mod regulamentar pe banda a-II-a, din direcția municipiul Vaslui către Muntenii de Jos, a frânat, dar nu a reușit să evite impactul”, ne-a mai spus comisarul – șef Sofrone.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticat cu „policontuzii”.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor de circulație.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: