Home » Social » Mama piromanului care și-a incendiat locuința fiindcă s-a supărat pe nevastă, a făcut front comun cu nora ei!

Mama piromanului care și-a incendiat locuința fiindcă s-a supărat pe nevastă, a făcut front comun cu nora ei!

de Daniel MICU

Suparat ca l-a parasit nevasta, un barbat de 47 de ani din judetul Vaslui a dat foc la tot ce avea in casa si, multumit de isprava, s-a refugiat in casa unui vecin, unde a asteptat linistit sa arda totul.  Numai ca un batran, la a carui casa riscau sa ajunga flacarile, a sunat la 112 si a chemat pompierii. Nervos, piromanul i-a cerut socoteala barbatului de 73 de ani si, nervos peste masura, i-a rupt mana.

casa-autoincendiatFanel Andronache are 47 de ani si este din localitatea Cretesti de Sus. Este casatorit de 20 de ani si are doi baieti, de 15 si 19 ani. Impreuna cu sotia sa a reusit sa ridice o casa frumoasa, sa isi ia masina si sa isi incropeasca o gospodarie frumoasa. Numai ca barbatul a luat darul bauturii si se enerva din te miri ce. Il scotea din minti insa faptul ca sotia lui, ingrijitoare la un camin din Husi, mai lua cate un satean cu masina pana in oras si inapoi.

Cand bea un pahar in plus, ii reprosa ca il inseala. O lovea si ii arunca vorbe grele si nu de putine ori femeia isi lua baietii si se refugia in casa parintilor ei. De ceva timp, aceasta a plecat din nou de acasa, hotarata sa nu mai indure acest calvar. Ramas singur in casa, barbatul s-a hotarat sa ii dea o lectie sotiei.  Cu mintile tulburi de alcool, omul a adunat  mai multe haine in mijlocul casei si le-a dat foc. Fara sa se sinchiseasca, a batut in poarta unui vecin caruia i-a cerut sa il gazduiasca peste noapte.

In scurt timp, flacarile care au cuprins intreaga locuinta au fost vazute de vecinul său, un batran de 73 de ani, care a sunatcasa-autoincendiat1 la 112 si a anuntat ca arde o casa din vecini. Suparat peste masura, proprietarul piroman i-a spart geamurile si i-a rupt mana bietului om, pe motiv ca s-a bagat in treburi care nu il privesc. Apoi s-a dus tinta la locuinta socrilor lui, carora le-a spart geamurile cu pietre. Politistii l-au retinut, iar instanta de judecata a emis pe numele sau mandate de arestare preventiva pt 30 de zile pentru distrugere, violare de dmiciliu, loviri sau alte violente.

”Știu că sunt despartiti din primavara. Ei au mai avut perioade cand s-au despartit. Ea nu a mai putut suporta si a plecat la parinti. El, fiind dus cu capul, ca e cu bautura, a zis:  pleci, dau foc la tot!  În casa a dat foc la haine! Am trecut acum si am vazut geamuri sparte, nu stiu daca le-au spart pompierii, dar cica era casa plina de apa. Au venit pompierii, salvarea. Vecinul i-a spus de ce a dat foc, ca ne poate afecta si pe noi, l-a impins in gard. Omul ăsta  nu trebuie eliberat ca se apuca iar”, ne-a povestit Maria Grecu, vecina piromanului.
O rudă a lui Fănel Andronache spune că acesta obișnuia să-și bată crunt soția și că circul pe care-l făcea i-a adus ”celebritatea” în comună.
”Își bătea nevasta. Odată i-a rupt odata coastele. Mai demult, a aruncat cu oala cu apă opărită dupa ea, a fost rau. A furat o pereche de boi de la maică-sa, un cal. Avea mobilă noua in casa. A ars tot in casa, nu mai are nimic, nici haine nu mai au copii pentru iarna, după cum spune fratele lui. Au muncit, au avut gospodarie, casa asta nu era asa”, povestește ruda.

Dumitru Andronache, fratele agresorului, ne-a descris cu groză fapta fratelui său: ”A dat foc la geamuri, la perdele, la un tavan, la niste calorifere, la o centrala in spate. Cred că era suparat ca a plecat nevasta”.

mama-autoincendiatuluiMama piromanului, nu-i ia deloc apărarea fiului. Emilia Andronache este alături de nora ei pe care o descrie ca pe o femeie cuminte, de casă, gospodină: ”Dacă era treaz, nu avea probleme. Dar când bea, era nebun la cap. I-am zis sa nu mai bea, ca e si sofer. M-au sunat fetele, bocesc si le spun: sa vedeti ce e acolo, cum a fost casa si cum a a ajuns?! Cand bea un pahar se certau. Dana (soția agresolului – n.r.) nu ii spunea nimic. El e cam gelos. Dacă ea se duce tot timpul cu mașina la Huși, mai ia la ocazie pe unul, pe altul. Mai face și ea un 5 lei acolo. Iaca, are pâinea asigurata. Băiatul meu se făcea foc și pară când auzea că a luat vreun bărbat la ocazie. Unde să se ducă cu el, nu e rușine? E femeie cinstită, cuminte, nu provoacă ceartă niciodată. Și el a fost cuminte, dar a luat patima alcoolului”.

După ce a fost luat de poliție, Fănel Andronache a ajuns pe mâna procurorilor. În acest moment, piromanul este în arest preventiv pentru 30 de zile.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: