Home » World » Președintele Franței, Francois Hollande, în prima sa vizită în România. Klaus Iohannis îl primește, marți, la Palatul Cotroceni

Președintele Franței, Francois Hollande, în prima sa vizită în România. Klaus Iohannis îl primește, marți, la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, marți, cu președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Pușcalău-Dobrovolschi, afirmând că cei doi șefi de stat vor discuta despre reconstrucția UE și relațiile franco-române. 

„Marți va fi în România președintele Franței, Francois Hollande. La ora 09: 00 președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi pe președintele Franței, Francois Holland, la Palatul Cotroceni. Vor fi convorbiri urmate de declarații comune de presă. Următorul moment va fi o vizită la centrul de cercetare de la Măgurele. Acolo, în prezenta celor doi oficiali se vor semna acorduri importante în domeniul educației și cercetării”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Administrației prezidențiale, Mădălina Pușcalău-Dobrovolschi.

Klaus Iohannis și Francois Holland vor participa, marți, la ora 12 și la Formul Economic ”Parteneriatele franco-române de viitor”.

„Un element important din program va fi la ora 12:00, prezența celor doi oficiali la Formul Economic ‘Parteneriatele franco-române de viitor’. Este un forum important în care trebuie să analizăm puțin relația dintre Franța și România din acest punct de vedere și poate că ar fi bine să precizez aici că Franța este al patrulea partener comercial al Românie și al cincilea investitor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Administrației prezidențiale.

 Obiectivul comun al acestei vizite de stat este ”necesitatea de a întări parteneriatul strategic între România și Franța” și aprofundarea dialogului bilateral, a mai spus Pușcalău.

„Cei doi șefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucția acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit”, a subliniat ea.

”Președintele României va participa la Bratislava, la acest summit, reuniunea informală a Consiliului European. Este primul summit în formula UE 27 fără participarea Marii Britanii după momentul Brexit și un moment în care președintele României va prezenta viziunea țării noastre din acest punct de vedere. Această viziune presupune obiectivul nostru fundamental, acela de a păstra o UE puternică și necesitatea de coeziune și de uniune între cele 27 de state tocmai pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în proiectul european”, a adăugat oficialul.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a reamintit că vizita de stat a președintelui Hollande vine în contextul mai multor întâlniri la nivel înalt care s-au ptrecut în ultimii doi ani, printre care și vizita președintelui Klaus Iohannis, la Paris, în februarie 2015, urmată de revizuirea și semnarea foii de parcurs de către premierii celor două state, în iunie 2016.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: