Home » Social » Lumânări aprinse de două ori pe zi în locul unde a fost căsăpit de consăteni Adrian Dinu, din Ivești. Ce s-a ales de povestea de amor pentru care Adrian Dinu a intrat în mormânt!

Lumânări aprinse de două ori pe zi în locul unde a fost căsăpit de consăteni Adrian Dinu, din Ivești. Ce s-a ales de povestea de amor pentru care Adrian Dinu a intrat în mormânt!

Scene emoționante în centrul satului Ivești, în fiecare zi. Deși au trecut doi ani de la moartea tragică a lui Adrian Dinu, tânărul din Ivești care a fost căsăpit de consătenii săi, pentru familia acestuia viața nu a reintrat în cursul său firesc.

lumanari-adrian-dinu1De două ori pe zi, dimineața și seara, mama lui Adrian, ori unul dintre frații săi vin la locul unde, la sfârșitul lui iulie 2014, acesta a fost ucis în chinuri groaznice de un grup de consăteni pentru a aprinde candele și lumânări. De asemenea, nu trece nicio zi fără ca unul dintre membrii familiei să nu meargă la mormântul acestuia, pentru a face același lucru.

”Fie ploaie, fie vânt, cineva din familie reaprinde lumânările și merge la cimitir. Nimeni nu se poate împăca cu gândul. Mama băiatului nu și-a mai revenit. Are inima sfâșiată de durere. Adrian era copilul ei preferat. Își iubeăte în egală măsură toți copiii, dar pentru el avea o slăbiciune, poate și pentru că el era cel mai atașat de ea”, ne-a povestit una dintre femeile care locuiește în vecinătatea locului unde lumânările în memoria lui Adrian Dinu nu se sting niciodată.

Adrian Dinu avea doar 23 de ani când și-a pierdut viața într-un măcel rupt parcă din Răscoala de la 1907, într-o noapte deDSC_0133 vară, acum doi ani. Totul s-a petrecut sub ochii îngroziți ai mai multor oameni, care nu au putut decât să privească înlemniți de spaimă, cum băiatul își dădea duhul întins la pământ. Cei trei agresori vinovați de moartea lui nu s-au lăsat intimidați de prezența sătenilor și au lovit cu bâtele în Adrian chiar și după ce acesta nu a mai mișcat.

Tânărul a căzut victimă furiei animalice a consătenilor săi, o dată cu fratele său, Manole, în apărarea căruia sărise, și a iubitei acestuia. Aceștia din urmă au reușit să scape din ghearele morții cu răni cumplite, el – cu zeci de tăieturi adânci de până la cinci centimetri în zona capului; ea – cu o coapsă străpunsă de lama coasei, care i-a intrat pe o parte și a ieșit pe cealaltă, și cu două degete secîionate aproape total.

Poveste morbidă de iubire

Amănuntele acestei crime înfiorătoare au în centru o poveste de iubire cu mai mulți băieți și o singură fată, poveste din care nu lipsește gelozia și dorința de răzbunare.

Marinela Huzuna, iubita lui Manole Dinu

Marinela Huzuna

Marinela Huzună, de 23 de ani, era iubita lui Manole Dinu, fratele tânărului ucis. În trecut, ea fusese în relații cu doi din grupul agresorilor.

În noaptea fatidică, criminalii au urmărit căruța în care se aflau frații Dinu și Marinela.

Împresurați din toate părțile, tinerii au căzut pradă violenței animalice. Manole a sărit să o apere pe Marinela, iar Adrian s-a pus drept zid între brutele înarmate și fratele său. O lovitură de coasă l-a doborât într-o clipă. Manole și-a apucat fratele de picioare și l-a târât în încercarea de a-l scoate din lamele coselor și colții furcilor. O lovitură de bâtă l-a pus și pe el l-a pământ. A devenit incoștient pentru câteva clipe. Când a deschis ochii și-a văzut fratele iarăși în mijlocul agresorilor. Trupul era plin de sânge și nu mai mișca. Cu toate acestea, agresorii continuau să lovească.

S-a rupt lanțul de iubire

În acest moment, cei trei criminali se află după gratii, fiind condamnați la mulți ani de închisoare.

Manole Dinu, fratele tanarului ucis

Manole Dinu

În ciuda prețului extrem de scump cu care a fost plătită, povestea de dragoste dintre Manole și Marinela s-a stins. Cei doi s-au despărțit, iar Manole s-a însurat cu o altă femeie. Acum este fericit alături de aceasta și nu se mai gândește la cea pentru care și el a fost la un pas să-și piardă viața. Nimeni nu știe exact motivele din spatele rupturii, dar consătenii nu îl condamnă. Marinela nu este privită cu ochi buni de multă lume din Ivești. Oamenii o învinuiesc pe ea pentru cumplita tragedie din vara lui 2014.

”Să vă spun drept, nu e o fată chiar de soi. Zbura din floare în floare. A umblat și cu criminalii, cu unul din ei a trăit destul. Acela a iubit-o mult, a muncit în străinătate, iar cu banii strânși i-a modernizat casa Marinelei. Le-a pus parchet, le-a făcut baie ca la oraș, le-a luat căruță cu cal. În palme ar fi ținut-o. Dar fătuca se plictisise, voia altceva. Păcat de Adrian, că a intrat în mormânt și nu s-a meritat”, a povestit o altă localnică din Ivești. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: