Home » Justitie » Final trist de carieră: comisarul – șef Vasile Chelaru nu mai are voie să fie polițist!

Final trist de carieră: comisarul – șef Vasile Chelaru nu mai are voie să fie polițist!

Tribunalul Vaslui a respins cererea procurorilor bârlădeni de a-l aresta preventiv pe fostul șef al Poliției Bârlad. În schimb, i-au interzis acestuia dreptul de a mai profesa ca polițist. Comisarul – șef Chelaru și-a depus cererea de trecere în rezervă.

Controversatul caz al comisarului-șef Vasile Chelaru a intrat într-o nouă etapă după ce luni, 12 septembrie, la Tribunalul Vaslui s-a judecat contestația depusă de procurorii bârlădeni. Judecătorii vasluieni, întruniți la ora 12, au decis, în cele din urmă, să mențină decizia inițială luată de magistrații Judecătoriei Bârlad. Adică, Chelaru rămâne în continuare sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Totuși, față de decizia inițială, instanța vasluiană i-a mai interzis fostul comandant al Poliției Bârlad să practice meseria de polițist. De fapt, este una dintre măsurile care se iau atunci când o persoană este pusă sub control judiciar. Oricum ar fi, din informațiile pe care le avem, comisarul – șef Chelaru a luat deja decizia de a se retrage din activitatea de polițist. El a depus la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui un raport prin care solicită trecerea sa în rezervă, adică va ieși la pensie. De altfel, se pare că el intenționa să facă acest lucru înainte de a izbucni acest scandal, iar ancheta procurorilor nu a făcut altceva decât să precipite lucrurile. Gurile rele spun că incriminarea comisarului – șef Chelaru într-un dosar privind mai multe infracțiuni de serviciu ar reprezenta o pârghie numai bună pentru a-l trage pe ”linie moartă”. Cine sunt persoanele din spatele acestei și, mai ales, de ce anume s-ar fi dorit ”executarea” lui Chelaru, sunt întrebări care, probabil, nu vor primi un răspuns (cel puțin nu prea curând!).

Un dosar plin de acuzații, unele absolut hilare!

Fostul șef al polițiștilor bârlădeni este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și instigare la infracțiunile de delapidare și fals intelectual. Acuzația de abuz în serviciu i-a fost adusă cu ocazia instrumentării unui dosar de viol, lipsire de libertate și favorizarea făptuitorului, în care este cercetat psihologul bârlădean Ionel Brătianu. Din referatul întocmit de procurori reiese că Vasile Chelaru, prieten cu inculpații (Marian Ghintuială și Cristian Butnaru, acuzați de viol, și psihologul Brătianu), s-a folosit de funcția sa pentru a interveni pe lângă Brătianu în vederea întocmirii unei expertize psihologice care să favorizeze infractorul.

De asemeni, anchetatorii susțin că Chelaru folosea mașinile instituției în interes de serviciu și falsifica foile de parcurs. Acuzațiile au ”culminat” cu o ”inginerie” și mai gravă pusă la cale de acesta, prin care a reușit să delapideze fondurile Ministerului de Interne: i-a cerut secretarului poliției să-i tipărească la imprimanta instituției două hârtii reprezentând curriculum-ul vitae al fiului său, acesta fiindu-i necesar celui din urmă pentru înscrierea la un examen.

În luna august, Chelaru i-ar fi solicitat secretarului poliției să insereze în mod nereal în Registrul de soluționări al petițiilor faptul că una dintre acestea a fost soluționată la o dată falsă, astfel încât să reiasă că nu a fost depășit termenul de 30 zile prevăzut pentru îndeplinirea acestei atribuții de serviciu. Subordonatul s-a conformat și a menționat în mod neadevărat că respectiva petiție este soluționata, iar petiționarul a fost îndreptat să se adreseze Judecătoriei Bârlad. (S.M.)

About Mihai Vasile

2 comments

  1. ProcuroriI se pare au dreptate ,nu a fost arestat dar doua instante iau interzis drepturi probabil pe probe solide.Demn era de la inceput sa demisioneze.Barladul cu infractionalitatea actuala are nevoie de o comanda a poltiei care sa faca ordine.

    • Tatiana asa se hranesc unii din minciuna ,manipulare si hotie !

      Chelaru a dispus, contrar normelor de procedură penală, efectuare unei expertize în cazul victimei infracţiunii de viol, ale cărei concluzii au fost favorabile violatorului. Misto sa primesti pensie 1000 de Euro dupa ce comiti niste infractiuni ! Eu cred ce spun judecatorii .

%d blogeri au apreciat: