Home » Invatamant » Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, primul din județ cu parcare de biciclete. Directorul Hulubei vine, deja, cu bicicleta la serviciu!

Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, primul din județ cu parcare de biciclete. Directorul Hulubei vine, deja, cu bicicleta la serviciu!

Directorul Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui, liceu cu aproape o mie de elevi, a amenajat în curtea unității de învățământ, cu suma de 10.000 de lei, o parcare cu 60 de locuri pentru biciclete, singura de acest gen din județ, pentru ”a-i îndemna pe elevi și profesori la un stil de viață eco”.

parcare-biciclete-liceu-racovitaLiceul ”Emil Racoviță” din Vaslui este prima unitate de învățământ din județ care, din acest an școlar, are o parcare special amenajată pentru 50 de biciclete, investiție de 10.000 de lei făcută din banii ce revin școlii din alocările per elev de la Ministerul Educației. Conducerea unității de învățământ susține că a realizat parcarea cu scopul de a-i determina pe elevi, în special cei navetiști, să recurgă la un mod de viață sănătos. Mai mult decât atât, directorul liceului crede că și profesorii ar putea să vină la școală cu bicicletele, în acest sens dându-se exemplu chiar pe el.

Am amenajat această parcare pentru a-i determina pe elevi și profesori la un stil de viață eco. Exemplu sunt eu, care am venit la școală cu bicicleta. Dorința mea este ca și celelalte școli din municipiu să facă astfel de investiții pentru că doar așa vom putea încuraja autoritățile locale să amenajeze infrastructura necesară în oraș”, a declarat directorul Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei.

La ora actuală, în Vaslui nu este amenajat niciun metru de pistă specială pentru biciclete pe trotuarele din oraș.

Tot în curtea Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui, o unitate de învățământ cu profil uman, este amenajat și singurul teren de volei pe nisip din județ.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: