Home » Social » Se coace ”scandal” serios în culisele Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad

Se coace ”scandal” serios în culisele Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad

Agitație mare între zidurile Teatrului ”Victor Ion Popa” din Bârlad. Din fericire, una de bun-augur. Stagiunea teatrală 2016 -2017 va debuta cu un spectacol în premieră, „Scandal la operă” de Ken Ludwig.

Repetițiile au început în iunie, la finalul vechii stagiuni, și continuă și acum, dar în formula „șnur”. Comedia „Scandal la operă”, regizată de Dorin Mihăilescu, în scenografia lui Sandu Maftei, va fi prezentată publicului, cel mai probabil, la mijlocul lunii octombrie.

Va fi, cu siguranță, o piesă pe placul publicului, o alternativă de încărcare pozitivă. În spectacolul ”Scandal la operă”, de Ken Ludwig, întâlnim un figurant care devine, peste noapte, vedetă… Spectacolul este una dintre poveștile teatrale cele mai apreciate în comedia bulevardieră. În 1934, spectacolul omagial al Operei Mari din Cleveland, Ohio, este în pericol! Tenorul italian, Tito Morelli, urmează să apară în rolul principal în seara respectivă, dar se cufundă într-o stare de beție… mortală aproape, motiv pentru care este considerat mort. Docilul asistent al directorului, un cântăreț amator de operă, ia locul celebrului invitat și e aclamat în rolul lui Othello. Între timp, tenorul își revine și, de aici, se declanșează o serie de încurcături, în cursul cărora cei doi sunt tot mai grav confundați… La acestea, adăugați și o nevastă italiancă plină de capricii, două tinere îndrăgostite, un liftier nerușinat și un impresar inventiv și cinic și veți obține o comedie pe măsura marilor farse clasice” a declarat Teodora Spânu, secretar literar al Teatrului „Victor Ion Popa”.

Din distribuția spectacolului fac parte Sorin Ghiorghe, Ramona Aananie Părpăliță, George Sobolevschi, Simon Salcă, Cella Todică, Lucian Arhire, Oana Florea și Cătălina Rusu. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: