Home » Social » (Video) Poliția Bârlad, în doliu. Polițista Daniela Mînză, de numai 29 de ani, a fost condusă pe ultimul drum

(Video) Poliția Bârlad, în doliu. Polițista Daniela Mînză, de numai 29 de ani, a fost condusă pe ultimul drum

Zi tristă pentru polițiștii bârlădeni și pentru cei de la Secția de Poliție Rurală nr. 7 Banca, care și-au condus, ieri, pe ultimul drum una dintre cele mai tinere colege a lor, agentul Daniela Mînză. În vârstă de numai 29 de ani, polițista a trecut în neființă în urmă cu câteva zile, după ce a luptat vreme de aproape patru ani cu o boală necruțătoare.

inmormantare_daniela_minza3Daniela Mînza a absolvit Școala de agenți de poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina în anul 2012. A fost repartizată imediat la Secția de Poliție Rurală nr. 7 Banca. Însă, la scurt timp un destin crunt a făcut ca tânăra polițistă să înceapă un război cu o maladie cumplită. Din păcate, după aproape patru ani de suferință, a fost învinsă de boală și luni, 12 septembrie, s-a stins din viață.

Daniela Mînză era căsătorită cu Andrei Mînză, agent principal în cadrul aceleiași unități, Secției de Poliție Rurală nr. 7 Banca. Socrul ei, Mircea Mînză, a lucrat tot în poliție, ieșind la pensie chiar în luna august a.c. cu gradul de comisar.

Ieri, de la ora 12, Daniela Mînza a fost condusă pe ultimul drum de familie, rude, prieteni și o mulțime dintre colegii săi.inmormantare_daniela_minza4 Cortegiul funerar a plecat de la Biserica ”Sf. Dumitru”, acolo unde preț de trei zile a fost depus trupul neînsuflețit al tinerei polițiste. În fața sediului Poliției Bârlad, alaiul funerar s-a oprit preț de câteva minute căci colegii Danielei au ținut să-și ia rămas bun de la cea care deși le-a fost colegă pentru puțin timp, a apucat totuși să se facă respectată și iubită.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ypL7WhQXZ_o&w=560&h=315]

”Astăzi, clopotele Bisericii Sf. Dumitru” plâng pentru că noi conducem pe ultimul drum un om care până mai ieri era în mijlocul nostru, un om care ne era drag și pe care toți îl apreciam. Daniela era jovială, cu sufletul inmormantare_daniela_minza6bun și cald, încărcat de o mare generozitate, iar dialogul cu ea se înfiripa imediat, natural, fără bariere sau prejudecăți. A pus mult suflet pentru adevăr și dreptate, a iubit oamenii și a avut un adevărat cult pentru familie. Desigur că suntem mândri de un asemenea om, atât noi colegii, cât și familia Danielei. Astăzi, Daniela, atât de fragedă, s-a ridicat la stele. Să o privim și să-i aducem omagiul nostru de iubire și recunoștință. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a spus comisarul – șef Marinel Gâlcă, comandantul interimar al Poliției Bârlad.

După care, cortegiul s-a îndreptat către Cimitirul ”Eternitatea”, acolo unde Daniela Mînză a fost înhumată. Trebuie spus că tânăra polițistă a beneficiat de onoruri militare, o gardă de onoare a Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui executând câteva salve de foc.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: