Home » Social » Anchetă a Protecției Copilului, după ce mama a șase copii a mințit că aceștia s-au intoxicat

Anchetă a Protecției Copilului, după ce mama a șase copii a mințit că aceștia s-au intoxicat

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă în cazul a șase frați, cu vârste cuprinse între șase luni și opt ani, care au ajuns cu ambulanțele la spital după ce mama a afirmat că s-ar fi intoxicat cu o soluție pentru combaterea puricilor pe care micuții ar fi băut-o.

O familie din localitatea vasluiană Pădureni, comuna Oșești, a ajuns în atenția autorităților statului, după ce toți cei șase copii ai celor doi părinți au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pe motiv că ar fi băut soluție pentru combaterea puricilor. Cel puțin așa a afirma, la numărul de urgență 112, mama copiilor pentru că, ulterior, medicii au constatat că micuții nu au suferit niciun fel de intoxicație. În consecință, până la lămurirea situației, specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au decis cazarea provizorie a celor șase frați, împreună cu mama lor, într-un centru pentru mame și copii abuzați, în condițiile în care femeia a afirmat că ar fi fost victima violenței domestice.

”Din primele verificări făcute, s-a constatat că ar exista unele neînțelegeri în cadrul familiei extinse, însă copiii și mama nu au fost victime ale abuzului sau neglijării. De altfel, nu s-au constatat de către medicii legiști urme de violență pe corpul minorilor sau a femeii. Se pare că ar fi o relație tensionată între mama copiilor și soacra sa, având în vedere că locuiesc în aceeași curte. Tatăl copiilor mai consumă alcool, însă fără ca să devină iresponsabil în cadrul familiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Familia din care provin cei șase copii are o situație materială precară, fiind sprijiniți în trecut de o fundație umanitară. După primele cercetări, specialiștii DGASPC Vaslui au decis ca micuții să revină, împreună cu mama lor, în familie, care va rămâne sub monitorizare. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: