Home » Administratie » După Onofrei, potopul! Demisie generală a staff-ului județean al PMP, după ce Băsescu a bătut palma cu traseistul Corneliu Bichineț

După Onofrei, potopul! Demisie generală a staff-ului județean al PMP, după ce Băsescu a bătut palma cu traseistul Corneliu Bichineț

de Simona MIHĂILĂ

Cutremurul provocat de decizia conducerii de la centru a PMP de a-l înșuruba cu forța pe Corneliu Bichineț în fruntea partidului se extinde. După ce Daniel Onofrei, președintele filialei județene a PMP a decis să-și dea demisia din partid și să se retragă din viața politică, scârbit de jocurile murdare în fața cărora a fost pus pe nepusă masă de șefii de la București, un val de demisii vine din urmă, demostrând o verticalitate de grup mai puțin întâlnită în peisajul politic. Mai presus de orice, demisia generală a staff-ului organizației județene a PMP, arată că aici PMP se putea baza pe oameni integri și loiali, dar care au avut naivitatea de a crede în minciuni de genul ”partid curat, cu oameni noi”.

Intrarea în partid a lui Bichineț, fost lider în anii din urmă al PRM Vaslui, convertit ulterior într-un liberal ”convins”, ajuns mâna dreaptă lui Dumitru Buzatu, tătucul PSD din județul Vaslui, n-a fost nici pe departe întâmpinată cu surle și trâmbițe de cei care au ridicat de la zero PMP în județ. Mai mult, peremisto-liberalo-pesedistul Bichineț, care și-a încercat norocul și pe la ALDE, are surpriza să se trezească șef peste un partid fără oameni.

Membrii structurii de conducere a filialei județene a PMP au anunțat că nu vor ezita să urmeze exemplul lui Daniel Onofrei și își vor depune demisiile, nu doar din funcții, ci și din partid.

”Nu văd niciun motiv să fac echipă cu această persoană”

marius-acasandrei-pmpMarius Acasandrei, președintele PMP Vaslui, a declarat, pentru Est News: ”Sunt extrem de dezamăgit. Noi, când am plecat la drum, am pornit ca o echipă, având aceleași scopuri și aceleași idei. Iar a ne trezi din senin cu domnul Bichineț în fruntea noastră, pe primul loc la Camera Deputaților, nu făcea parte din scopurile noastre. Nu văd niciun motiv să fac echipă cu această persoană, drept pentru care nu pot merge mai departe în acest partid. La noi în partid se vorbea de oameni noi, oameni nepătați. Bichineț este un om nou și nepătat? Este cineva care crede așa ceva? Dacă am fi primit vreo explicație pertinentă pentru venirea lui, poate că aș fi înțeles. Dar nu ne-a fost explicată nicicum. PMP Vaslui a obținut la alegerile locale, peste media pe țară, respectiv 4,86%. Nici măcar nu cred că Bichineț e capabil să aducă o poziție mai bună partidului nostru, pe plan județean. Dacă era așa de bun, ar fi rămas la PNL, ar fi ținut ăia cu dinții de el”.

”Placa aceea cu <oameni noi> a fost o vrăjeală! Cu cea mai mare plăcere, îmi dau demisia”

Louis Pălăduță, secretar general la filialei județene a PMP: ”Mare dezamăgire, mare dezgust. S-a demonstrat că PMP estepaladuta-louis-pmp exact ca celelalte partide. S-a demonstrat că dacă am încercat să venim cu oameni noi, a fost o vrăjeală, niște minciuni. Dacă cei de la București consideră că Bichineț e un om nou, loial, care va aduce rezultate, eu nu mai am ce căuta aici. Îmi voi da demisia. Nu pot fi părtaș la așa ceva. Cu cea mai mare plăcere, îmi dau demisia! Am fost împreună cu domnul Onofrei la întâlnirea cu domnul Onaca și l-am întrebat ce are să ne reproșeze. Știți ce ne-a spus Onaca? «Nu e nimic de reproșat, nu este nicio problemă. Dar vrem să primenim partidul». Cu oameni ca Bichineț primenim partidul? Doamne ferește! Ăsta e un dinozaur politic. Eu am intrat în politică și în acest partid ca să demolăm acest zid al dinozaurilor politici care conduc județul Vaslui de 26 de ani”.

”Prin decizia pe care a luat-o, domnul Băsescu a dat partidul pe mâna PSD”

Lucian Păduraru, vicepreședintele organizației județene a PMP: ”Ultimele evenimente petrecute în partidul nostru sunt o lovitură sub centură. Eu am intrat în politică în 2014, direct în PMP și am făcut-o pentru a lupta împotriva unor persoane precum Corneliu Bichineț sau Dumitru Buzatu. Dacă s-a ajuns în situația de a fi condus de o persoană pe care noi am contestat-o continuu, inclusiv la alegerile locale din vară, cred că pentru mine cel mai bine este să mă retrag. Să-mi dau demisia inclusiv din funcția de membru. Chiar am crezut în ceea ce spunea domnul Băsescu, precum că vrea un altfel de partid, cu altfel de oameni, altfel decât cei care au condus România și județul Vaslui. Ne trezim acum cu un personaj ca Bichineț în fruntea noastră. Asta înseamnă «altfel de oameni»?”.

paduraru-lucianPrincipala rușine pe care i-o atribuie liderii PMP lui Corneliu Bichineț este aceea de a zburda dintr-un partid în altul, din interese abjecte.

”E vorba de un traseism politic anume. Depinde cum pleci. E una să pleci din partid pentru că ești trădat și alta e să pleci pentru interesele tale personale. Omul asta, în afară de PRM și PNL, a bătut și la ușa ALDE. La PNL a vrut loc eligibil la Camera Deputaților. E clar că ăsta este scopul lui, să ajungă deputat. Nimic mai mult. Dacă era un om cu gânduri oneste, putea veni direct la noi, cei care am muncit și am crescut partidul, nu să meargă pe ușa din spate, ca să ne trezim în fața faptului împlinit. Prin decizia pe care a luat-o, domnul Băsescu a dat partidul pe mâna PSD. Știe toată lumea că domnul Bichineț este prieten cu domnul Buzatu. Au o relație foarte apropiată. Știți și dumneavoastră, presa, de sprijinul pe care l-a avut Bichineț de la Buzatu pentru a ajunge președinte al Consiliului Județean, dar și de sprijinul pe care a vrut să i-l dea pentru a intra în ALDE, acolo unde nu a putut intra din cauza celor de la București. Să ne amintim că prin februarie, Corneliu Bichineț compara PMP cu o fată urâtă care merge la horă, dar pe care nu o ia nimeni la joc. Uite că acuma, a luat-o el de nevastă!”.

Citeste si: Daniel Onofrei, liderul județean al PMP, a demisionat din partid după ce șefii de la București au ăncercat să i-l bage pe gât pe Corneliu Bichineț

About Simona Vasile

2 comments

  1. Individu de Bichinet este lipsit de scrupule nu are mama nu are tata,mult rau a facut judetului Vaslui,pacat ca acesti oameni au pus suflet pentru proiectul lor politic

  2. curvasareala domle’

%d blogeri au apreciat: