Home » Sanatate » O bătrână se zbate între viață și moarte după ce a inhalat dioxid de carbon!

O bătrână se zbate între viață și moarte după ce a inhalat dioxid de carbon!

de Răzvan CĂLIN

Femeia coborâse în beciul unde era pus vinul să fermenteze și s-a intoxicat grav cu dioxidul de carbon emanat din butoaie.

O femeie în vârstă de 66 de ani, din satul Rășești, comuna Drânceni, se zbate între viață și moarte pe unul din paturile spitalului din Vaslui după ce a suferit o intoxicație severă cu dioxid de carbon. Nenorocirea s-a întâmplat în seara zilei de sâmbătă, 17 septembrie, în jurul orei 19.30. Bătrâna tocmai coborâse în beciul din gospodăria sa pentru a aduce ceva de acolo. Nimeni nu bănuia că avea să se întâmple ceva grav, deși se știa că în beciul respectiv erau depozitate și butoaiele cu vinul proaspăt din recolta acestei toamne. Însă, după ce au trecut aproximativ 10 minute, ceilalți membri ai familiei și-a dat seama că ceva rău s-a întâmplat din cauză că bătrâna nu mai revenea din beci. Au dat fuga la intrarea în beci, însă nu au putut să mai facă vreun pas înainte pentru că au simțit imediat pe propria lor concentrația mare de dioxid care emana din interior. Speriați, oamenii au sunat la 112 și după aproximativ 25 – 30 de minute la fața locului și-au făcut apariția echipaje ale Ambulanței și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

”Femeia a fost scoasă din beci de către echipele de intervenție, dar era într-o stare foarte gravă. Era in stop cardio-respirator. Echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului i-a acordat primele îngrijiri a reușit, în cele din urmă, să o scoată din stopul cardio-respirator. Însă, starea ei de sănătate era în continuare foarte gravă pentru că era în comă profundă și nici nu putea respira singură, fiind conectată la ventilator (respirație artificială)”, ne-a declarat medicul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Într-o primă fază, femeia a fost transportată la Spitalul din Huși, însă, ulterior, din cauza gravității cazului s-a decis transferarea ei la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Femeia este în continuare internată aici, la Secția ATI (Anestezie Terapie Intensivă), fiind în stare gravă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: