Home » Justitie » O fermă avicolă de lângă Penitenciarul Vaslui, amendată de Mediu cu 15.000 de lei pentru disconfort creat deținuților

O fermă avicolă de lângă Penitenciarul Vaslui, amendată de Mediu cu 15.000 de lei pentru disconfort creat deținuților

O fermă avicolă de lângă Penitenciarul Vaslui a fost amendată de către Garda de Mediu cu suma de 15.000 de lei pentru disconfortul creat deținuților prin mirosurile neplăcute emanate de cele câteva mii de tone de dejecții depozitate în aer liber, societatea sancționată având termen de conformare.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Vaslui, sancțiunea a fost aplicată societății care deține ferma cu peste 40.000 de găini ouătoare în urma zecilor de sesizări scrise și telefonice făcute de atât de către deținuți și conducerea Penitenciarului Vaslui, cât și de locuitori ai municipiului reședință. Practic, persoanele private de libertate și o parte dintre vasluieni au reclamat mirosurile neplăcute emanate de cele câteva mii de tone de dejecții depozitate într-un bazin în aer liber. Conducerea Gărzii de Mediu Vaslui susține că s-a ajuns în această situație din cauza defectării, de aproximativ o lună și jumătate, a stației de biogaz astfel încât dejecțiile de pasăre nu au mai fost prelucrate. De asemenea, aerul irespirabil a fost amplificat de ploile din luna august, urmate de o perioadă cu temperaturi ridicate.

”În urma controlului desfășurat la respectiva fermă, am aplicat o sancțiune de 15.000 de lei pentru neluarea măsurilor legale care se impun în vederea limitării emisiilor poluante în atmosferă. De asemenea, am stabilit și măsuri de conformare, în sensul eliminării acelor dejecții de pe platformă până săptămâna viitoare. Dacă nu va respecta termenul, atunci vom lua măsura suspendării activității fermei respective”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.

Potrivit acestuia, platforma de depozitare a dejecțiilor este autorizată, însă fără a fi respectate condițiile de exploatare a acesteia.

About Simona Vasile