Home » Politic » Președintele PSD Republica Moldova vrea să se facă deputat de Vaslui

Președintele PSD Republica Moldova vrea să se facă deputat de Vaslui

Membrii Comitetului Județean Executiv (CJEx) al PSD Vaslui au votat, la sfârșitul acestei săptămâni, lista de candidați social-democrați a județului Vaslui pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, marea surpriză fiind plasarea pe un loc eligibil a președintelui PSD din Republica Moldova, Victor Alexeev. Fără a fi membru al Organizației Județene Vaslui, omul de afaceri basarabean Victor Alexeev și-a depus dosarul de candidatură internă pentru un loc pe lista PSD Vaslui cu o zi înainte de ședința CJEx.

Astfel, în urma votului dat de cei 105 membri prezenți la ședința CJEx, președintele PSD din Republica Moldova a ieșit pe locul patru al listei de candidați pentru Camera Deputaților.

Primele trei poziții sunt ocupate, în ordine, de actualii parlamentari Ana Birchall, Adrian Solomon și Irinel Stativă. Celelalte trei locuri de candidați pentru Camera Deputaților, respectiv pozițiile V-VII, sunt ocupate de trezorierul PSD Vaslui, Ramona Mocanu, președintele PSD Huși, Aurel Căciulă, și actualul deputat Dan Bordeianu.

Pentru Senat, lista de candidați cuprinde, în ordine, numele a doi actuali parlamentari, Gabriela Crețu și Doina Silistru, precum și pe cea a primarului comunei Coroiești, Cristi Lungu.

Județul Vaslui va avea în Parlamentul României trei senatori și șapte deputați.

Lista de candidaturi votată în CJEx Vaslui va fi înaintată spre validare Comitetului Național Executiv, care se va întruni pe 21-22 septembrie. Ulterior, până la mijlocul lui octombrie, PSD va depune la Biroul Electoral Central listele de candidaturi pentru alegerile din 11 decembrie. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: