Home » Administratie » Mai mulți chiriași ANL din Bârlad vor fi evacuați

Mai mulți chiriași ANL din Bârlad vor fi evacuați

De ce le era frică (sau nu), nu au scăpat. Mai mulți chiriași ai celor patru blocuri ANL din Bârlad au fost trecuți pe lista celor ce vor fi evacuați din apartamentele pe care le ocupă.

Șase dintre aceștia nu au făcut demersurile pentru reînnoirea contractelor de închiriere pentru anul în curs, așa cum prevede legea, probabil din cauză că unii dintre ei sunt plecați în străinătate, iar alți patru nu au adus acte doveditoare care să ateste că nu dețin alte locuințe în proprietate pe raza municipiului Bârlad. Prin urmare, cei în cauză vor fi evacuați silit. Doi dintre chiriași au predat deja cheile.

Trimiterea în instanță a venit în urma actualizării, în luna aprilie a acestui an, a normelor metodologice de aplicare a Legii 152/1998 privind locuințele ANL. Reprezentanții Primăriei spun că deja un chiriaș contestă propunerea de evacuare, în ciuda faptului că acesta figurează ca proprietar al unei locuințe la un fost cămin de nefamiliști.

Chiriașii ANL au fost atenționați în repetate rânduri că riscă să rămână fără locuința de la stat dacă dețin o alta în proprietate. Emoții ar trebui să aibă și cei care au subînchiriat locuințele ANL repartizate, lucru interzis și de prevederile contractului de închiriere. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: