Home » Social » Un adolescent care a murit electrocutat, înmormântat în ziua în care mama lui trebuia să-i aducă pe lume un frățior!

Un adolescent care a murit electrocutat, înmormântat în ziua în care mama lui trebuia să-i aducă pe lume un frățior!

de Răzvan Călin

smintina_stefan1O tragedie cumplită a lovit familia unor oameni gospodari din comuna Costești: fiul lor, Ștefan Smîntînă, în vârstă de numai 15 ani, a decedat după ce s-a electrocutat accidental. Nenorocirea s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 18 septembrie, chiar în gospodăria familiei Smîntînă. Nimeni nu știe cu exactitate ce anume s-a întâmplat, însă cert este că, la un moment dat, adolescentul a căzut ca secerat la pământ chiar în timp ce încerca să pună în priză un aparat electric.

”Noi am fost alertați prin 112 în jurul orei 10.40 de minute și la fața locului a fost trimis imediat un echipaj TIM (Terapie Intensivă Mobilă. Primul ajutor i-a fost acordat chiar de tatăl său, iar la sosirea echipajului TIM manevrele de resuscitare au fost preluate de colegii noștri. La sosirea echipajului de intrevenție, băiatul era în stop cardio-respirator. Colegii noștri au încercat preț de aproximativ 45 minute să-l readucă la viață pe băiat, însă, din păcate, au fost nevoiți să declare decesul”, declarat, pentru Est News, căpitanul Petre Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Nenorocirea i-a năucit pe părinții lui Ștefan, cărora nu le venea să creadă că fiul lor cel mai mare s-a stins din viațăelectrocutat_tim prematur. Soții Smîntînă mai au un băiețel, în vârstă de 12 ani, elev în clasa a VI-a la aceeași unitate de învățământ din Costești – Școala gimnazială ”Sfântul Ierarh Luca”.

Mai mult, Maria Smîntînă, mama lui Ștefan, este însărcinată cu un al treilea copil. O soartă crudă face ca biata femeie să-și fi îngropat primul născut chiar în ziua (marți, 20 septembrie) în care ar fi trebuit să se interneze în spital pentru a aduce pe lume, prin cezariană, încă un copil. A fost nevoită să amâne totul pentru câteva zile, ca să-și poată înhuma creștinește fiul cel mare.

Întreaga comunitate din Costești, în stare de șoc după tragica întâmplare

Toți colegii lui Ștefan (elev în clasa a VIII-a), dar și cadrele didactice, în frunte cu directorul Diana Dădănogu, au ținut să îl conducă pe ultimul drum pe Ștefan și să fie alături de familie la această grea încercare.

”Ștefan a fost un copil excepțional. Un copil foarte cuminte, bun la învățătură și matur în gândire. Cu toții suntem foartestefan-eletrocutat triști și afectțai de cele întâmplate. Mai ales colegii de clasă ai lui Ștefan, pentru că vorbim de o clasă cu elevi foarte buni, foarte uniți, fiind practic un grup de prieteni și nu de colegi. Suntem devastați! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat pentru Est News, profesoara Diana Dădănogu, directorul Școlii Costești.

Întreaga comunitate din Costești este în stare de șoc din cauza celor întâmplate, mai ales că familia Smîntînă este socotită drept una de oameni harnici și gospodari. Soții Smîntînă își asigură traiul zilnic din agricultură, ei având și o mică afacere în acest domeniu, prin care iau în arendă suprafețe de teren agricol și le administrează.

”Sunt niște oameni minunați, care nu meritau să li se întâmple așa ceva. Muncesc toată ziua, de dimineață până seara târziu. Au și câteva utilaje agricole cu care muncesc pământul pe care îl iau în arendă. Iar Ștefănel, un copil foarte bun și cuminte, la fel ca și frateke său. Așa i-au educat părinții. Păcat, mare păcat de așa nenorocire pe capul oamenilor ăstora”, ne-a mai spus unul dintre localnicii din Costești.

Mesaje sfâșietoare pe contul de facebook al lui Ștefan

Pe contul de facebook al lui Ștefan, prietenii, uluiți de vestea neașteptată că Ștefan, băiatul plin de viață, nu mai este, au lăsat mesaje pline de întebări al căror răspuns nimeni nu-l poate da.

smintina_stefan”Ai lăsat o comună întreaga în durere nemărginită. Eu nu te-am cunoscut atât de mult, dar nu pot uita cum treceai asta vara cu bicicleta împreună cu fratele tau prin fata porții noastre. Salutai în mers oamenii care erau prin preajmă si mergeai mai departe. Un copil respectuos, frumos educat, așa cum ar trebui să fie fiecare copil, si cu foarte multe calitati, pe care le cunosc cei care te-au cunoscut. Nici acum nu realizez ce s-a întâmplat, dar așa a vrut Dumnezeu. Să fii acolo lângă El mai devreme. Dumnezeu să te ierte!! Părinților si fratelui tau sa le dea Dumnezeu multa multa putere să meargă mai departe. De acum vei fi un înger care va veghea pe cei dragi. Drum bun si odihneste-te în pace, suflet bun!!!

”De ce ? …. De ce ai plecat asa de devreme ? … Cu cine ma voi juca eu in pauze ? … Cu cine voi alerga prin curtea scoli ? …. De ce Dumnezeau te-a ales tocmai pe tine , un suflet mare, un baiat destept, respectuos? Sper ca acum sa te uiti la noi cu blandetea ta si sa ne spui ca totul va fii bine. Ai grija de tine si sa ne privesti mereu de printre ingeri. Nu te vom uita niciodata!”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: