Home » National » Protest față de decizia Senatului în cazul lui Gabriel Oprea, inițiat pe Facebook

Protest față de decizia Senatului în cazul lui Gabriel Oprea, inițiat pe Facebook

Mai multe persoane au inițiat pe Facebook o mișcare de protest față de decizia dată de senatori în cazul lui Gabriel Oprea, fiind deschisă o pagină intitutală „Oprea, ești cercetat, trebuie să fii judecat”, unde câteva sute de persoane și-au anunțat prezența în fața Senatului, joi, la ora 18.00. 

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă și deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, șeful său. Un polițist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraților, nu sunteți. Nici dumnezei și nici invincibili. De aceea, joi ieșim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetățeni indignați venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină și să cerem dreptate. Poate așa vă amintiți că nu există vreo diferență magică între noi și voi, că legea este aceeași pentru toți și că justiția trebuie lăsată să-și facă treaba”, este mesajul postat pe Facebook.

Protestul va avea loc joi seara, în intervalul 18.00 – 21.00.

Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviințare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecință blocarea anchetei penale.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: