Home » Administratie » Vama Albița, loc de întâlnire la nivel înalt între șeful Antifraudă al UE și autoritățile vamale din România, Ucraina și R. Moldova

Vama Albița, loc de întâlnire la nivel înalt între șeful Antifraudă al UE și autoritățile vamale din România, Ucraina și R. Moldova

Vama Albița va fi, în această seară, loc de întâlnire la nivel înalt între șeful Antifraudă al Uniunii Europene, Giovanni Kessler, și autoritățile vamale din România, Ucraina și Republica Moldova, scopul reuniunii fiind cooperarea transfrontalieră în scopul prevenirii și combaterii traficului ilicit la frontierele externe ale Uniunii Europene. 

Întâlnire la nivel înalt în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, cea mai importantă vamă terestră din România. Directorul general al OLAF, Giovanni Kessler, se va întâlni, în premieră pe teritoriul țării noastre, cu șefii autoritățile vamale din România, Ucraina și Republica Moldova. Delegația română va fi condusă de Dorel Fronea, vicepreședinte al Autorității Naționale de Administrare Fiscală și coordonator al autorității vamale, iar cele din Republica Moldova și Ucraina de Vitalie Vrabie, respectiv Miroslav Prodan, adjunct interimar al Președintelui Serviciului Fiscal de Stat.
”Întâlnirea are ca temă cooperarea transfrontalieră în scopul prevenirii și combaterii traficului ilicit la frontierele externe ale Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași, Liana Vasiliu.

OLAF este instituția care investighează frauda împotriva bugetului Uniunii Europene, a corupției și a abaterilor grave în cadrul instituțiilor europene și dezvoltă politica antifraudă pentru Comisia Europeană. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: