Home » Social » Agricultorii vasluieni sunt disperați. Nici măcar utilajele moderne nu le mai sunt de ajutor!

Agricultorii vasluieni sunt disperați. Nici măcar utilajele moderne nu le mai sunt de ajutor!

Deficitul de apă din sol îngreunează lucrările de însămânțare pentru culturile de toamnă, din cauza secetei arăturile fiind realizate în proporție de doar 10 la sută la nivelul județului Vaslui, a declarat directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu. Din cauza pământului foarte uscat, arătura se execută cu mare dificultate, previziunile pentru recoltele din vara următoare fiind pesimiste.

”Fermierii depun eforturi deosebite și întâmpină probleme în special cu consumul sporit de combustibil. De asemenea, este vorba despre o uzură foarte mare a utilajelor. În discuțiile avute cu producătorii agricoli, aceștia s-au plâns că nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație ca în toamna acestui an. Chiar dacă unii agricultori apelează la efectuarea lucrărilor cu utilaje moderne, nici cu acestea nu se poate face mare lucru, motiv pentru care însămânțarea culturilor de grâu și orz este anevoioasă”, a declarat directorul Crudu.

Până în prezent, la nivelul județului Vaslui au fost arate aproximativ 10.000 de hectare de teren, ceea ce reprezintă 10 la sută din suprafața programată pentru însămânțare în această toamnă. (George PROCA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: