Home » Sport » Bârlădenii dispută Cupa Regelui. Vlad Zaharia a reușit o dublă în fața echipei lui Ionuț Balaban

Bârlădenii dispută Cupa Regelui. Vlad Zaharia a reușit o dublă în fața echipei lui Ionuț Balaban

În pauza competițională dintre turul și returul Superligii CEC BANK, zece rugbyști formați la Bârlad dispută Cupa Regelui. Cinci din cele șapte echipe care luptă pentru marele trofeu au în componența lotului cel puțin un bârlădean.

Vlad Zaharia a reușit să puncteze de două ori în partida pe care echipa sa, Timișoara Saracens, a câștigat-o cu 52 – 3 în fața formației Dinamo București, la care evoluează Ionuț Balaban. Pe stadionul Florea Dumitrache, bucureștenii au deschis scorul prin Liueli Simote din lovitură de pedeapsă însă acestea aveau să fie singurele puncte trecute în dreptul alb-roșilor până la finalul partidei. Elevii lui Heikell Grainger în schimb s-au năpustit către terenul de țintă al acestora și au izbutit nu mai puțin de opt eseuri. A fost cel de-al treilea succes al timișorenilor în acest an în fața bucureștenilor. S-au mai consemnat încercările semnate de Randall Morrison, Cătălin Fercu, Valentin Calafeteanu, Brian Sefanaia, Jody Rose și Manumua Tevita, patru dintre acestea fiind transformate de Valentin Calafeteanu, iar două de Gabriel Conache.

Alexandru Țiglă, Alexandru Bucur și Cristian Chirică au înregistrat și ei un succes, după ce Știința Baia Mare a zdrobit Universitatea Cluj cu 45 – 13. Până la pauză, aceștia aveau deja bonusul ofensiv asigurat, după ce Florian Roșu, Mihai Dico, Alexandru Bucur și Andrei Iurea au reușit să depășească defensiva alb-negrilor pentru a finaliza în terenul de țintă al acestora. Toate reușitele au fost transformate de Samoa Luke. În partea secundă s-a consemnat și singurul eseu al studenților, autor Claudiu Curcă. Echipa lui Eugen Apjok a reușit și ea alte trei încercări, o dublă a lui Andria Apostol și Samoa Luke. În ultima partidă a etapei, Steaua București, cu trei bârlădeni în lot, a trecut de Olimpia București cu 38 – 17. Echipa la care joacă Bogdan Doroftei, Ionuț Niacsu și Robert Neagu a condus ostilitățile pe toată durata partidei și conducea la pauză cu 12 – 7.

Bârlădenii înregimentați de Poli Iași, Vasile Bălan și Andrei Toader, au stat etapa aceasta. Sâmbătă, în etapa a doua, aceștia vor disputa confruntarea cu CSM Olimpia București. În etapa a doua va fi rândul formației CSM Știința Baia Mare să stea. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: