Home » Sport » România, cu trei rugbyști de la CSS Bârlad în lot, a terminat pe șapte Campionatul European U18 Sevens

România, cu trei rugbyști de la CSS Bârlad în lot, a terminat pe șapte Campionatul European U18 Sevens

Trei rugbyști de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au disputat pe Stadionul Național Arcul de Triumf Campionatul European de Rugby 7 rezervat categoriei de vârstă U18. Este vorba despre Răzvan Belehuz, Petru Azoiței și Alexandru Cosmin Iliuță. CSS Bârlad a demonstrat iarăși că rămâne o pepinieră a loturilor naționale de rugby și a dat cei mai mulți jucători în lot. Tot câte trei jucători a selectat Alexandru Lupu și de la CNAV. CNE Baia Mare și LPS Constanța au avut câte doi jucători în lot, iar Pitești, SCM Timișoara, CNE CSS2 Baia Mare, CT Dinicu Golescu, SCM Timișoara, Dinamo și Steaua doar câte unul.

România s-a clasat pe șapte după ce a învins Germania cu 14 – 10. A început foarte bine în fața nemților și eseurile marcate de Petru Azoiței și Codrin Bercu, ambele transformate, ne-au asigurat un avantaj de 14-0. Am gestionat acest avantaj cu inteligență, iar Germania nu a reușit să întoarcă partida. România a obținut calificarea în sferturile de finală după ce a reușit două victorii și o înfrângere în grupa C. România s-a impus în partidele disputate în compania Israelului și a Moldovei, pierzând disputa cu Irlanda , astfel că Stejăreii au ocupat în clasament poziția secundă. Românii și-au atins obiectivul declarat la începutul competiției de antrenorul Alexandru Lupu, acela de a obține calificarea în sferturile de finală, de unde să poată lupta pentru un loc pe podium. În partidele cu Israel și Moldova, România a marcat în total 14 eseuri, de cel mai multe ori pe lista marcatorilor trecându-și numele Codrin Bercu, unul din remarcații primei zile a competiției, Cosmin Iliuță, Petru Azoiței, Andrei Pasalan și Marius Chiriac. Așa cum era de așteptat, Irlanda a fost un adversar de calibru, motiv pentru care s-a impus în grupă. România a marcat două eseuri dar a fost nevoită să se recunoască învinsă cu rezultatul de 40-10. În prima partidă din cadrul sferturilor de finală România a întâlnit Italia și, după o partidă echilibrată, azzurrii s-au impus prin cele două eseuri marcate în repriza secundă, astfel că Stejăreii au continuat parcursul în lupta pentru pozițiile 5-8. Au întâlnit apoi Spania, meci în care ibericii au deschis scorul și România a întors rezultatul prin eseul lui Petru Azoiței. Spania s-a impus cu o încercare marcată la colț, astfel că următoarea partidă a echipei noastre a fost finala locurilor 7-8.

Lotul României U18: Andrei Pasalan (CT Dinicu Golescu), Codrin Bercu (CNE CSS2 Baia Mare), Paul Herman (CNE Baia Mare), George Ciorbac (LPS Constanța), Răzvan Belehuz (CSS Bârlad), Cristian Andi Radu (CS Dinamo), Răzvan Enache (CNAV), Petru Azoiței (CSS Bârlad), Vlad Bocăneț (CNE Baia Mare), Ionuț Vătafu (LPS Constanța), Malauta Andrei (CNAV), Alexandru Tudose (Pitești), Marius Chiriac (CNAV), Sebastian Ionescu (SCM Timișoara), Alexandru Cosmin Iliuță (CSS Bârlad), Marius Ioana (CSS Steaua). Antrenor : Alexandru Lupu.

În finala Campionatului European U18 de Rugby 7 Irlanda a învins cu categoricul rezultat de 31-5 Franța, medaliile de bronz revenind Portugaliei, care a dispus de Rusia cu 12-5. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: