Home » Sanatate » Examenul macroscopic nu a putut descoperi cauza morții bebelușului născut mort la maternitatea din Bârlad

Examenul macroscopic nu a putut descoperi cauza morții bebelușului născut mort la maternitatea din Bârlad

Autopsia efectuată bebelușului născut mort, pe 18 septembrie, la maternitatea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, nu a stabilit o cauză precisă a decesului.

În urma examenului macroscopic, nu am identificat nicio cauză pentru care s-a produs moartea intrauterină. Rămâne să aflăm cauza precisă a decesului fătului, după efectuarea examenului microscopic”, a declarat dr. Sorin Moldoveanu, medicul legist care a efectuat examenul anatomopatologic.

Medicul a recunoscut că ficatul fătului era mărit, dar nu s-a pronunțat asupra unei posibile afecțiuni în acest sens, cum nu s-a pronunțat nici în privința unei culpe medicale a medicului care a asistat la naștere.

Sunt câteva indicii care ar trebui analizate. Pe lângă ficatul cu volum mărit, un semn de întrebare pune și placenta foarte mare a mamei. Medicii ginecologi de la maternitatea din Bârlad presupun că la baza morții bebelușului ar putea sta o reacție imunologică sau o infecție virală.

Femeia de 34 de ani, care și-a pierdut copilul la naștere, devenise pentru a doua oară mamă. Se pare că, de această dată, nu efectuase a doua ecografie de morfologie fetală și nici analiza pentru toxoplasmoză. Aceste două investigații nu intră în setul de examinări obligatorii ale gravidei ci sunt suplimentare. Totuși, în unele cazuri ele pot releva aspecte importante în privința evoluției sarcinii și a eventualelor riscuri pentru bebeluș. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: