Home » Social » (Video) Nou-născutul abandonat în curtea bisericii, rodul unei relații pasagere. Mamei i s-a făcut dosar penal pentru abandon

(Video) Nou-născutul abandonat în curtea bisericii, rodul unei relații pasagere. Mamei i s-a făcut dosar penal pentru abandon

de Daniel MICU

bebelus-abandonat-biserica-catolica1După ce au identificat-o și audiat-o pe femeia de 28 de ani din comuna Albești, care și-a lăsat copilul pe o bancă în curtea Bisericii Catolice ”Sf. Anton” din Huși, polițiștii au hotărât să-i întocmească acesteia dosar de cercetare penală pentru abandon. Conform legii, Crenguța Spanache riscă o pedeapsă de 6 luni de închisoare sau amendă penală.

Ieri, femeia a primit și vizita specialiștilor de la Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Vaslui. Însoțiți de asistentul social de la Primăria Albești, psihologii au stat de vorba cu Crenguța Spanache, dar și cu mama acesteia.

Crenguța mai are o fetiță de 5 ani, pe care o crește cu ajutorul părinților, după ce soțul a părăsit-o și a plecat la muncă peste hotare. Băiețelul a fost conceput în urma unei relații pasagere pe care a avut-o după plecarea soțului, însă de câteva luni, femeia trăia o nouă iubire și nu este exclus că și acesta să fie unul dintre motivele pentru care și a abandonat pruncul abia născut.

Crenguța le-a spus măicuțelor franciscane cu care a stat de vorbă înainte de a-și lăsa băiețelul în curtea bisericii că nu are posibilități să își crească și fiul, dar nimeni nu s-a gândit că îl va abandona. Mama Crenguței, deși trăiește cu fiica ei sub același acoperiș, spune că nu se aștepta la un asemenea gest.

Fată de ziariști, Crenguța nu a dorit să comenteze în vreun fel cele întâmplate.

irina-campeanu-dgaspcMama nou-născutului a fost consiliată de către specialiștii noștri care, totodată, au dialogat și cu membrii familiei extinse pentru a vedea dacă aceștia au disponibilitatea de a crește copilul. Pe lângă bebeluș, se va decide ce se va întâmpla și cu fetița de cinci ani a femeii, care este îngrijită corespunzătoare și securizată corespunzător, fiind crescută mai mult de bunicii materni”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Specialiștii Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui vor decide, vineri, dacă nou-născutul va rămâne la mamă ori dacă va merge în familia extinsă sau la una substitut. Starea de sănătate a copilului este una bună astfel încât băiețelul va fi externat la sfârșitul acestei săptămâni.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KJ4tLUXv4ug&w=560&h=315]

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: