Home » Administratie » Primarul de Negrești, pus la treabă de elevi, care vor spital, drumuri și școli noi

Primarul de Negrești, pus la treabă de elevi, care vor spital, drumuri și școli noi

Primarul din Negrești, Vasile Voicu, a fost pus la treabă de zeci de elevi din oraș, în cadrul unui proiect derulat de Fundația World Vision, cerându-i-se, prin eseurile făcute de copii, să facă, printre altele, spitalul din localitate, drumuri asfaltate, școli noi, parcuri, săli de sport și chiar piscine.

Un număr de 40 de elevi de la cele trei școli din orașul Negrești și suburbiile Parpanița și Valea Mare au participat la un proiect lansat încă de anul trecut de Fundația World Vision România, prin care unul dintre copii este primar pentru o zi. Reuniți în sala de ședințe a Consiliului Local, 26 de elevi selectați de reprezentanții fundației și-au prezentat scurtele eseuri despre ce ar face ei dacă ar fi la cârma primăriei. Ideile și propunerile transmise indirect primarului de Negrești, Vasile Voicu, au fost numeroase, motiv pentru care edilul în funcție și le-a notat pentru a le găsi, pe viitor, rezolvarea pe care, probabil, o așteaptă copiii și părinții acestora. De la redeschiderea spitalului și la realizarea unor drumuri practicabile între suburbiile orașului, elevii își doresc, printre altele, să fie adunați câinii fără stăpân de pe străzi, să fie construite parcuri, terenuri de sport, o cantină socială, patinoar și piscină. Mai mult decât atât, copiii au propus să fie încurajați oamenii de afaceri să deschidă puncte de lucru ale unor fabrici pentru ca șomerii din Negrești să aibă un loc de muncă.

Am făcut o sinteză a problemelor ridicate de elevi. Cele mai arzătoare dintre acestea sunt redeschiderea spitalului, asfaltarea drumurilor și strângerea de pe străzi a câinilor comunitari. Din păcate, cu bugetul pe care-l avem, nu putem face prea multe lucruri. Cu spitalul facem demersuri, padocurile le avem construite, însă trebuie adaptate la legislație”, a declarat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.

După prezentarea eseurilor de către cei 26 de elevi, reprezentanții Fundația World Vision România au desemnat-o ”primar pentru o zi” pe Ioana Parteni, care, joi, și-a intrat în atribuții, începând cu ora 8.00. Eleva a fost sprijinită în ”activitatea” de edil de o colegă de a sa, Patricia Hânceanu, care a ocupat funcția de viceprimar pe durata celor opt ore de program. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: