Home » Administratie » Grădiniță închisă după ce educatoarea și-a luat concediu din cauza numărului mare de copii cu viroze respiratorii și hepatită

Grădiniță închisă după ce educatoarea și-a luat concediu din cauza numărului mare de copii cu viroze respiratorii și hepatită

Grădinița din localitatea Orgoiești a fost închisă, pentru cel puțin o săptămână, de către autoritățile locale, după ce educatoare și-a luat concediu de odihnă din cauza numărului mare de preșcolari cu viroze respiratorii și hepatită de tip A.

Autoritățile din comuna Bogdănești sunt în alertă după ce 20 de elevi și preșcolari, din patru sate diferite, s-au îmbolnăvit, în ultimele două luni și jumătate, de hepatită virală de tip A. Ultimele șapte cazuri de boală, toate spitalizate, au fost confirmate în noul an școlar, motiv pentru care s-au luat deja o serie de măsuri la nivelul colectivităților pentru prevenirea creșterii numărului celor care contractează virusul. În consecință, 93 de elevi și preșcolari din cele patru sate au fost vaccinați împotriva hepatitei de tip A de către medicul de familie, campanie ce va continua în perioada următoare. De asemenea, grădinița din localitatea Orgoiești, a cărei activitate este finanțată integral de la bugetul local al Primăriei Bogdănești, a fost închisă de către autoritățile locale, după ce educatoarea și-a luat concediu pe fondul îmbolnăvirilor preșcolarilor de hepatită și contractării unor viroze respiratorii.

Din cei 13 copii care sunt înscriși la acea grădiniță, majoritatea sunt bolnavi și nu au mai venit la cursuri. În aceste condiții, educatoarea mai rămăsese cu doi-trei preșcolari astfel încât a decis să suspende activitatea unității pentru cel puțin o săptămână, perioadă în care sperăm ca o bună parte din copii să se însănătoșească”, a declarat primarul comunei Bogdănești, Ioan Dorobanțu.

Celelalte unități de învățământ din comună își desfășoară cursurile după programul normal. În ceea ce privește cauza apariției celor 20 de cazuri de boală, autoritățile sanitare vasluiene nu au reușit, deocamdată, să stabilească sursa îmbolnăvirii, testele făcute la probele de apă recoltate din diverse surse arătând că aceasta este potabilă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: