Home » Justitie » Învățătoarea arestată pentru contrabandă cu țigări a picat examenul de admitere în avocatură cu nota 3,20

Învățătoarea arestată pentru contrabandă cu țigări a picat examenul de admitere în avocatură cu nota 3,20

Învățătoarea de 26 de ani din Bălțați, care, în urmă cu câteva luni, a fost arestată și apoi trimisă în judecată pentru contrabandă cu țigări, a picat examenul de admitere în avocatură susținut în această lună la Iași, după ce a obținut nota 3,20, cel mai mare punctaj primindu-l la ”Drept penal”.

Examenul de admitere în avocatură organizat în centrul de la Iași al Uniunii Naționale a Barourilor din România a fost picat de către Alina Mădălina Idriceanu, cea care, în primăvara acestui an, atunci când era învățătoare la Școala Bălțați, a primit mandat de arestare preventivă pentru trafic de țigări. Tânăra de 26 de ani a obținut nota 3,20 și s-a clasat pe locul 240, din totalul celor 274 de candidați care au susținut examenul. Cele mai multe puncte, respectiv 11, le-a primit la disciplina ”Drept penal”.

Absolventă a unei facultăți de științe juridice, Alina Mădălina Idriceanu a vrut să intre în avocatură cel mai probabil după ce postul pe care a lucrat în învățământ a fost ocupat de titularul catedrei, odată cu revenirea din concediu de creștere a copilului.

Cu trei zile înainte de Paște, Alina Mădălina Idriceanu a fost prinsă de către polițiștii de frontieră vasluieni cu țigări de contrabandă în mașina personală, în urma a 32 de percheziții domiciliare. Reținută inițial pentru 24 de ore, învățătoarea a fost arestată, pe 29 aprilie, de către Judecătoria Huși pentru contrabandă cu țigări. Însă, în urma contestației la Tribunalul Vaslui, tânăra învățătoare a fost eliberată marți, 3 mai, fiind pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În aceste condiții, Alina Mădălina Idriceanu a putut reveni, pe 3 mai, la catedră, odată cu reluarea cursurilor după vacanța de Paști. La începutul lunii iunie, învățătoarea a fost trimisă în judecată pentru contrabandă de țigări.

Alina Mădălina Idriceanu mai este acuzată și de trafic de minori după ce, în aprilie 2014, a recrutat din România o adolescentă de 17 ani pe care apoi, împreună cu un italian, ar fi exploatat-o sexual într-un club de noapte din Italia. Cei doi au fost prinși de carabinieri după ce adolescenta a încercat să se sinucidă într-o gară din peninsulă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: