Home » Social » Nou-născutul găsit abandonat în curtea unei biserici, dat în plasament, după ce mama a refuzat internarea într-un centru maternal

Nou-născutul găsit abandonat în curtea unei biserici, dat în plasament, după ce mama a refuzat internarea într-un centru maternal

Nou-născutul găsit abandonat pe o bancă din curtea unei biserici catolice din Huși a fost dat în plasament în regim de urgență, vineri, odată cu externarea sa din spital, la un asistent maternal profesionist, după ce mama a refuzat să-l ia acasă sau să se interneze într-un centru maternal.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a decis ca bebelușul de șase zile găsit, miercuri după-amiază, abandonat pe o bancă din curtea bebelus-abandonat-biserica-catolica1unei biserici din Huși să fie dat în plasament în regim de urgență, în condițiile în care specialiștii instituției nu au găsit o altă soluție mai bună pentru copil. În consecință, nou-născutul a fost luat de la Spitalul Municipal Huși, de către un asistent maternal profesionist, care se va ocupa de întreținerea și creșterea băiețelului.

Plasamentul în regim de urgență la un asistent maternal profesionist a fost singura alternativă găsită, în interesul superior al copilului, pentru creșterea și dezvoltarea sa armonioasă. Mama nou-născutului a refuzat irina-campeanu-dgaspcsă se interneze într-un centru maternal alături de fiul său, unde ar fi beneficiat, pe o perioadă de minim șase luni, de îngrijire și consiliere de specialitate. De asemenea, specialiștii noștri nu au identificat niciun membru al familiei extinse a femeii care să preia copilul”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Preluarea în plasament a copilului de către asistentul maternal s-a făcut după ce medicii pediatri ai Spitalului Municipiului Huși au constat că bebelușul este sănătos, fiind monitorizat pe o perioadă de două zile. Nou-născutul a ajuns la unitatea medicală pe 21 septembrie, după ce mama sa l-a abandonat pe o bancă din curtea bisericii catolice situată în apropiere de Poliția Huși pe motiv că se află în imposibilitatea materială de a-l crește. Femeia de 28 de ani a fost găsită câteva ore mai târziu de către polițiști, pe raza comunei de domiciliu, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru abandon de familie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: