Home » Sport » A patra victorie consecutiva în Liga Zimbrilor pentru HC Vaslui

A patra victorie consecutiva în Liga Zimbrilor pentru HC Vaslui

Sala Sporturilor din municipiul Vaslui a găzduit duminica încă un meci al HC Vaslui, încheiat cu o nouă victorie, a patra din acest debut de campionat. Echipa lui Sandu Iacob a trecut de CS HC Adrian Petrea Reșița cu 32 – 23.

Cine ar fi crezut că o formație care pierde într-un meci la 17 goluri poate să devină revelația campionatului în numai două săptămâni? Semnătura poartă HC Vaslui, iar acest lucru a devenit posibil după ce echipa lui Sandu Iacob a învins în acest interval de timp ambele reprezentante ale României în Cupa EHF, adică CSM București și Politehnica Timișoara. HC Vaslui este pe locul cinci, cu 12 puncte, la egalitate cu Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud Constanța și HC Odorhei. Liderul Dinamo București are cu doar trei puncte mai multe. Vasluienii au reușit să scape de povara golaverajului negativ după ce au marcat și au primit câte 140 de goluri. Încep astfel cursa spre podium și au de recuperat 13 goluri pentru a depăși în clasament HC Odorhei la egalitate de puncte. Vasluienii și-au consolidat poziția în clasament, după ce formația CSA Steaua București a pierdut disputa cu AHC Potaissa Turda, scor 26 – 33 și rămâne cu doar șapte puncte.

HC Vaslui a avut la discreție partida și a condus pe toată durata partidei. Prima repriza s-a încheiat cu un avans de patru lungimi, scor 16 – 12. Portarii Răducu Tamaș și Bogdan Pralea au făcut minuni în poarta, iar cel de-al doilea a apărat trei din patru aruncări de la șapte metri. Diferența a devenit și mai mare în partea secunda, când elevii lui Adrian Petrea nu au mai reușit să se ridice la nivelul ridicat de joc. Gabriel Cumpănici și Andrei Popa, doi juniori, s-au aflat printre marcatori. Principala gura de tun a vasluienilor a fost însă Gabriel Bujor care a trimis mingea în plasă de 12 ori. Au mai marcat Marian Barac și Didi Hrimiuc (5), Valentin Anton (4), Calin Hagiu (3) și Andrei Busecan (1).

gabriel bujorVasluienii continua sa aibă un reprezentant în topul marcatorilor primului eșalon de handbal masculin din România. După evoluția extraordinară din ultima etapă Gabriel Bujor este al cincilea cel mai bun marcator din Liga Zimbrilor, cu 34 de reușite. Este însă al doilea cel mai bun marcator român, după ce străinii au confiscat podiumul. Pe prima poziție se află francezul Guillaume Saurina de la CSM București, cu 37 de reușite. Pe doi se clasează georgianul Irakli Chikovani de la AHC Dunarea Cărălași, cu 34 de goluri. Iar pe trei Ionuț Georgescu de la CSA Steaua București, cu 33.

Pentru gazde au marcat Dusan Trifkovic (5), Mihai Rohozneanu (4), Ilie Vaidasigan, Lucian Ignat și Florin Dospinescu (3), Mihai Huta (2), Paul Giotoiu, Andrei Draghici și Marius Bahan (1).

Vasluienii pot urca în clasament dacă înving sâmbăta în deplasarea de la CSU Suceava, echipa aflata pe locul opt, cu șase puncte. Etapa a sasea din Liga Zimbrilor aduce fata în fata în duel direct ocupantele locurilor 2 și 4, AHC Potaissa Turda și HC Odorhei. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: