Home » Justitie » Liderul sindical al polițiștilor: ”Comisarul – șef Chelaru este victima abuzului procurorilor!”

Liderul sindical al polițiștilor: ”Comisarul – șef Chelaru este victima abuzului procurorilor!”

Simona MIHĂILĂ

Cazul fostului comandant al Poliției Bârlad – comisarul-șef Vasile Chelaru – continuă să suscite interesul opiniei publice. Dumitru Coarnă, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPP), le-a oferit jurnaliștilor de la Est News, în exclusivitate, câteva declarații surprinzătoare la adresa modului în care a fost coordonată ancheta în acest controversat caz.

Coarnă a vrut să sublinieze că nu încearcă cu nimic să influențeze bunul mers al cercetărilor în acest dosar instrumentat de procurorii bârlădeni, care îl acuză pe fostul șef al poliției bârlădene de comiterea mai multor infracțiuni de serviciu. În același timp, Coarnă este convins că totul este o ”făcătură”, un dosar încropit la repezeală, doar din dorința de a plăti niște ”polițe” mai vechi.

coarna_dumitru_snppcCe știu eu este că omul ăsta (comisarul-șef Chelaru) nu a greșit cu nimic! După mine, este o speță cu un abuz din partea procurorilor din zona respectivă. Am o profundă stare de disconfort când vine vorba despre acest caz. Faptul că a tras două coli de hârtie la imprimanta unității, asta e delapidare?! Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă luăm și analizăm după logica asta, nu cred că ar scăpa vreun polițist fără dosar penal! Comisarul-șef Chelaru este un exemplu de polițist onest care și-a făcut treaba cu mijloacele de care a avut parte. Am purtat o discuție cu dumnealui și mi-a prezentat niște probe și niște lucruri care dacă se vor adeveri … pe mine unul m-au cutremurat! Nu vreau să fac, deocamdată, prea multe declarații pe marginea acestui dosar de cercetare penală pentru că este încă în derulare. Dar informațiile și probele pe care domnul Chelaru le are în apărarea domniei sale te îngrozesc pur și simplu. Am ajuns să avem un om reținut, arestat, cu cătușe la mâini și pus sub control judiciar doar pentru că așa vrea un procuror. Deja suntem în spitalul de nebuni! Te umflă râsul când citești acuzarea! Unde ajungem în țara asta dacă fiecare abuzează de funcție?”, ne-a declarat vicepreședintele SNPPC.

Managementul defectuos și corupția din sistem generează astfel de cazuri!

Deși s-a ferit, deocamdată, să ofere prea multe informații despre probele pe care comisarul-șef Chelaru le are în apărarea sa, totuși Coarnă le-a mărturisit jurnaliștilor de la Est News că are convingerea că acest dosar a fost fabricat la comandă. Cine anume sau cui servește această stratagemă, iarăși este un subiect de care s-a ferit, cel puțin pentru moment, să vorbească. Din nou, vicepreședintele SNPPC a readus în prim plan o teorie pe care a mai avansat-o în paginile cotidianului nostru: incompetența și corupția ”șefilor” din eșaloanele superioare ale Poliției Române, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sau Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

De ce sistemul nu-mi plătește mie toți banii pe care i-am consumat folosind mașina proprietate personală, calculatorul personal, sau că am pus benzină cu banii mei sau alte bunuri logistice aduse de acasă? Pentru că ministerul nu ne-a acordat fondurile necesare pentru buna desfășurare a activității noastre. Dar rezultate ne-au cerut! Din păcate, am avut parte de un management total defectuos și de oameni corupți care au condus sistemul”, a mai spus Coarnă.

”Există doar în mintea unui procuror un anumit tip de răzbunare!”

Coarnă mai susține că SNPPC a pus la dispoziția comisarului-șef Chelaru un avocat care să-l reprezinte pe tot parcursul anchetei și în procesul ce va urma. În același timp, Coarnă a înaintat la nivelul conducerii IGPR și MAI o serie de întâmpinări pe marginea acestui caz.

Este membrul nostru de sindicat și am avut, așa cum am mai spus, o discuție cu dumnealui. Dumnealui a depus la rândul său niște plângeri către Consiliul Superior al Magistraturii și alte instituții și organisme abilitate. Sunt plângeri penale, susținute cu probe și dovezi. Mă gândesc că ar trebui analizate cu celeritate și trebuie dată și o soluție legală. Eu am văzut materialul pe care acuzarea îl are la adresa comisarului-șef Chelaru și mi s-a creat senzația clară că acest polițist este abuzat! Prin urmare, suntem alături de domnul Chelaru pentru că omul este supus unui abuz, în opinia noastră. Dar așteptăm cu interes o soluție din partea instanței de judecată. Eu, unul, nu văd decât achitarea domnului Chelaru, pentru că din ceea ce am văzut eu nu sunt fapte de natură penală comise de acest om. Există doar în mintea unui procuror un anumit tip de răzbunare!”, și-a încheiat dizertația pe marginea acestui caz vicepreședintele SNPPC.

About Mihai Vasile

7 comments

  1. Dle Coarna lasati justitia sa-si faca treaba.Dtra ca lider sindical aveti rolul de a apara.

  2. Domnule lider sindical ,mai avem putin si ne da lacrimile .Stim ca sindicatul isi apara membrii dar de ce nu aveti rabdare ca justitia sa se pronunte ?Pe cetatenii umiliti de infractori ,cu bunuri furate ,batuti,etc cine ii apara avand in vedere ca multi politisti nu-si fac treaba? Numeroasele dosare si plangeri la care cetateanul petent asteapta un raspuns si ele zac de ani buni in sertarele politistilor cine le scoate ?Pe cei cu dosare fabricate de politisti cine ii apara?

  3. Si totusi doua instante diferite au mentinut aceiasi masura.

  4. Bai Goarnă ,Măi miliţica nu-ti mai da cu parerea lasa justitia sa-si faca treaba ,tu ai grija sa nu mergi pe urmele lui Surugiu alt sindicalist cinstit.

  5. Patru cetateni certati cu legea le rad in nas autoritatilor,desi au
    bagat spaima in locuitorii com Deleni ,prin sechestrare de persoane ,fara ca cineva sa se implice si sa rezolve
    situatia.Patru cetateni din BULBOACA ,com Deleni au reusit sa terorizeze
    o comuna intreaga dupa rapirea unei persoane din satul ZIZINCA,com
    Deleni,desi reprezinta un real pericol social ,acestia nu iarta pe
    nimeni atunci cand li se pune pata.

  6. La Deleni daca intra peste tine in casa si te bate cu parii in curte dupa care te ia cu forta in masina ,te duce in alt sat iti da iar cu parii,nu e grav ,aici numai crima e fapta grava.Sechestrare de persoane ,violare de domiciliu,loviri si alte violente astea nu sunt fapte grave in judetul Vaslui.

  7. Domnul cms-sef de politie Vasile Chelaru este binecunoscut pentru toti anii in care a lucrat in Politie pentru cinstea si integritatea dumnealui.
    Cuvintele domnului vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Dumitru Coarna vin si intaresc convingerile multor alte sute de cetateni cinstiti si onesti, muncitori, ingineri, profesori, militari s.a. in privinta cinstei si integritatii domnului cms sef Vasile Chelaru.
    Am convingerea ferma ca Justitia Independenta a Statului de Drept va restabili deplin cât mai curând onoarea şi poziţia acestui OM!

%d blogeri au apreciat: