Home » Administratie » Spectacolul Grupului “Distractis”, cu Ioan Gyuri Pascu cap de afiș, din cadrul Festivalului “C. Tănase”, anulat de organizatori

Spectacolul Grupului “Distractis”, cu Ioan Gyuri Pascu cap de afiș, din cadrul Festivalului “C. Tănase”, anulat de organizatori

Spectacolul Grupului ”Distractis”, programat pe 8 octombrie în cadrul Festivalului de umor ”C. Tănase” Vaslui, a fost anulat, luni, de către organizatori, după moartea actorului Ioan Gyuri Pascu, cel care era capul de afiș al reprezentației ”Râde și nu cerceta”.

Organizatorii Bienalei omorului ”Constantin Tănase”, care se desfășoară la Vaslui în perioada 2 – 9 octombrie, au anunțat, ieri, anularea spectacolului Grupului ”Distractis”, intitulat ”Râde și nu cerceta”, programat la Casa de Cultură din Vaslui în penultima zi a festivalului. Decizia a fost luată de către conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, după moartea actorului Ioan Gyuri Pascu, cel care era, de altfel, capul de afiș al reprezentației din 8 octombrie.

”În urma situației delicate apărută, a fost invocată forța majoră și s-a decis, de comun acord cu cei din Grupul ”Distractis”, să anulăm spectacolul. Însă, mi s-a promis că va veni la următoarea ediție a festivalului, când va avea o reprezentație în memoria fostului lor coleg Ioan Gyuri Pascu. Cu cine am discutat astăzi (n.r.-luni) la telefon, mi-a spus că membrii grupului, inclusiv Ioan Gyuri Pascu, se reuniseră aseară (n.r.-duminică) pentru a stabili ultimele coordonate pentru spectacolul programat pe 8 octombrie, la Vaslui”, a declarat directorul CJCPCT, Lucian Onciu.

După anularea spectacolului Grupului ”Distractis”, organizatorii au decis să restituie banii pe bilete celor care și le-au cumpărat, dacă posesorii acestora nu doresc să vizioneze doar piesa de teatru programată la pachet în aceeași seară, ”Panică la Grand Hotel”, a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” Chișinău. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: