Home » Sanatate » Spitalul din Bârlad a comandat noi curele pentru imobilizarea pacienților agitați

Spitalul din Bârlad a comandat noi curele pentru imobilizarea pacienților agitați

Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad va primi, în curând, câteva seturi de curele pentru imobilizarea pacienților agitați, internați în secțiile ATI și Psihiatrie.

Asemenea curele sunt foarte utile, numai că, din lipsă de bani, nu au fost achiziționate periodic, ajungându-se la înlocuirea lor frecventă cu cearșafuri sau pijamale pentru imobilizarea pacienților cu agitație psihomotorie.

Cristina SarbuCurelele pentru contenție sunt o necesitate, numai că cele achiziționate în ultimul timp nu au fost prea rezistente, în ciuda prețului destul de mare. Am făcut comandă recent pentru curele cu prindere magnetică și sperăm ca acestea să nu se deterioreze atât de ușor. Prețul unui set de curele (2 bucăți) pentru imobilizarea mâinilor pacienților agitați este de 1.000 de lei, un preț destul de mare pentru posibilitățile financiare al Spitalului «Beldiman», dar vom achiziționa câteva pentru a testa calitatea , deocamdată”, ne-a declarat Cristina Sârbu, director de îngrijiri medicale al spitalului bârlădean.

Comanda a fost făcută, dar încă nu a fost onorată deoarece acestea fiind din import timpul de livrare este mai mare.

Imobilizarea pacienților cu agitație se face în baza Ordinului Ministerului Sănătății nr. 488/15.04.2016, care prevede, la capitolul „Norme speciale de îngrijire”, contenția, ce presupune utilizarea unor mijloace adecvate prin care pacientul este imobilizat parțial sau total. Dispozitivele de contenție sunt curele late din piele sau materiale similare, prevăzute cu sisteme de prindere de pat și cu manșete pentru articulațiile carpiene, tarsiene, torace și genunchi. Imobilizarea este foarte importantă atât pentru siguranța personalului medical cât și pentru cea a pacientului, care își poate pune viața în pericol dacă nu este imobilizat.

Nu de puține ori, personalul medical al Spitalului „Beldiman” (de la ATI sau Psihiatrie) s-a aflat în situații critice ca urmare a reacțiilor necontrolate ale pacienților agitați. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: