Home » Justitie » Ziua de 27 septembrie, dedicată prevenirii delincvenței juvenile

Ziua de 27 septembrie, dedicată prevenirii delincvenței juvenile

În contextul derulării evenimentului național „Săptămâna prevenirii criminalității”, ieri, polițiștii din structurile de prevenire și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui s-au întâlnit ieri cu elevii pentru a discuta aspecte legate de delincvența juvenilă și impactul acesteia asupra vieții unui tânăr aflat în formare.

Activități ample au fost desfășurate la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și Liceul „Petru Rareș” din municipiul Bârlad, unde au participat peste 250 de elevi și 10 cadre didactice. Polițiștii au discutat despre importanța cunoașterii legilor, despre situații în care elevii pot încălca legea fie din teribilism sau din necunoaștere, precum și despre consecințele juridice ale comiterii faptelor penale și contravenționale.

Polițiștii le-au adresat și recomandări de a evita disputele verbale și implicarea în conflicte, de a evita compania persoanelor alcoolice sau a persoanelor care manifestă intenții agresive. Este recomandat să-și folosească rațiunea, să nu adopte o atitudine de atac, să nu încurajeze și să nu participe la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni.

Elevilor le-au fost oferite sfaturi și recomandări preventive, care să îi ajute să-și protejeze bunurile și integritatea fizică sau să gestioneze eventualele conflicte în care sunt implicați. Evitarea unui conflict este esențială nu doar pentru protecția personală, dar și pentru protecția celuilalt, iar pentru aceasta trebuiesc respectate regulile sociale, atât cele scrise, cât și cele nescrise (reguli de comportament social). (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: