Home » National » Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat in cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu/ Ministerul Sanatatii: Informatiile de pana acum denota o posibila abordare terapeutica superficiala

Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat in cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu/ Ministerul Sanatatii: Informatiile de pana acum denota o posibila abordare terapeutica superficiala

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a informat miercuri ca s-a autosesizat in cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu, anunta Agerpres. De asemenea, o echipa formata din reprezentanti ai Corpului de control al Ministerului Sanatatii si de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pentru a verifica informatiile cu privire la interventia care a avut loc, luni dimineata, la artistul Ioan Gyuri Pascu.

„In urma informatiilor aparute in mass-media privind faptul ca un echipaj al Serviciului de Ambulanta l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu si i-a pus diagnosticul de ‘atac de panica’, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti s-a autosesizat. Rezultatele investigatiei vor fi facute publice”, se arata intr-un comunicat al CMMB.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) desfasoara o ancheta interna in urma interventiei care a avut loc luni dimineata la artistul Ioan Gyuri Pascu, a declarat pentru Agerpres managerul SABIF, Alis Grasu.

„Luni dimineata, la ora 3,26, s-a solicitat o ambulanta pentru un barbat de 55 de ani care nu dormea de trei zile si care facea frecvent atacuri de panica. Solicitantul era sotia. Se inregistreaza ca si o consultatie la domiciliu, se trimite o masina de consultatie cu medic care ajunge in 11 minute si gaseste un barbat de 55 de ani care spune ca de trei zile nu doarme din cauza unor dureri articulare. Are diagnosticul de artroza pentru care face fizioterapie, este diabetic si face frecvent atacuri de panica. Aceste declaratii sunt intarite de sotie. I se masoara constantele vitale si se constata o tensiune buna, o aliura ventriculara buna, o saturatie buna. Niciun fel de durere toracica, niciun fel de simptomatologie cardiaca. Astept nota explicativa a medicului, in fisa nu am gasit daca urma vreun tratament. Singurul lucru pe care il specifica medicul in fisa este ca lua Sedatif PC de cateva zile fara rezultate”, a afirmat, miercuri, managerul SABIF.

Ea a adaugat ca medicul care s-a deplasat la domiciliul artistului i-a administrat jumatate de fiola de Diazepam, avand in vedere ca pacientul nu dormise de trei zile si avea atacuri de panica, iar la aproximativ o ora de la plecarea echipajului s-a inregistrat un nou apel intrucat barbatul se invinetise si nu mai respira.

Alis Grasu a precizat ca rezultatul anchetei interne va fi gata in cel mult doua zile.

„Pentru faptul ca era vorba despre un barbat de 55 de ani, care a beneficiat de consultatia unui medic la consultatii si la o ora starea lui a devenit foarte grava si a intrat in stop cardio-respirator, ne-am autosesizat si am declansat o ancheta interna administrativa pentru a vedea ce s-a intamplat la consultatia respectiva, pentru a primi un punct de vedere al medicului care a efectuat consultatia. Urmeaza aceasta cercetare disciplinara, speram ca in cel mult doua zile o vom finaliza, pentru ca exista o procedura: trebuie sa il citezi, sa vina sa iti dea nota explicativa”, a explicat managerul SABIF.

UPDATE Ministerul Sanatatii: Informatiile de pana acum denota o posibila abordare terapeutica superficiala; MS va sesiza Colegiul Medicilor din Romania

Ministerul Sanatatii anunta miercuri seara, intr-o informare remisa presei, ca o echipa formata din reprezentantii Corpului de Control al ministrului Sanatatii, inspectori ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti au efectuat astazi, 28 septembrie, un control la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov pentru a analiza modul in care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

„Echipa de control a analizat modul in care a fost repartizat acest caz, a analizat fisa de urgenta prespitaliceasca si a discutat cu medicul care a fost la consultatie, pentru a avea o imagine clara asupra modului in care s-a intervenit. Echipa de control va elabora un raport pe care il va inainta ministrului Sanatatii si sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta”, precizeaza MS.

Potrivit Ministerului, „informatiile de pana acum denota o posibila abordare terapeutica superficiala”, iar „urmare a acestui lucru si dupa analizarea tuturor documentelor si procedurilor, Ministerul Sanatatii va sesiza Colegiul Medicilor din Romania, care are atributii in a se pronunta asupra unor potentiale culpe medicale”.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: